Hvězdný Benicio del Toro dorazil do Varů, rozdával úsměvy i podpisy. Do kdy se zdrží?

Americký herec Benicio Del Toro na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 2022

Benicio Del Toro navštívil festival v Karlových Varech

Do Česka dorazila další filmová hvězda – oskarový herec Benicio del Toro. Z letiště zamířil v bílém festivalovém autě rovnou do Karlových Varů. Hollywoodská hvězda si ve Varech totiž převezme cenu prezidenta festivalu.

V pátek na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary Benicio del Toro uvede film Traffic – nadvláda gangů. Za vedlejší roli v tomto filmu získal Oskara. O den později pak uvede snímek Obvyklí podezřelí. „Benicio Del Toro patří od počátku 90. let minulého století k nejobsazovanějším hollywoodským hercům,“ píše festival v tiskové zprávě.

V sobotu budou mít fanoušci šanci spatřit jednoho z nejobsazovanějších herců Hollywoodu na červeném koberci před slavnostním zakončením festivalu.

Benicio del Toro po studiích u významné herecké pedagožky Stelly Adler získal první příležitost v televizním seriálu Miami Vice a brzy také větší filmovou roli v bondovce Povolení zabíjet (1989, Licence to Kill), kdy se stal nejmladším hercem, který ztvárnil protivníka agenta 007, uvádí dále organizátoři.

Klíčovým titulem pro jeho další hereckou kariéru se pak stala role ve filmu Bryana Singera Obvyklí podezřelí (1995, The Usual Suspects), za níž byl oceněn Film Independent Spirit Award. Následující rok zaujal ve filmu Basquiat, který režíroval Julian Schnabel a který diváci měli možnost vidět také v programu MFF Karlovy Vary.

Benicio Del Toro

Benicio Del Toro před krátkým okamžikem dorazil do Varů na #kviff56.

Posted by Karlovy Vary International Film Festival on Wednesday, July 6, 2022

Role v tomto filmu mu vynesla druhou Film Independent Spirit Award. Další výraznou hereckou příležitost mu nabídla svérázná adaptace románu Huntera S. Thompsona Strach a hnus v Las Vegas (1998, Fear and Loathing in Las Vegas), kterou natočil režisér Terry Gilliam.

V poslední době se objevil v menších rolích také v populárních Strážcích galaxie, Avengers: Infinity War nebo v pokračování legendární ságy Star Wars: Poslední z Jediů.

Tagy: