Kvůli Messimu se v Miami prudce zdražovalo. Sousedé fotbalové hvězdy si mnou ruce

Jak by mohl v budoucnu bydlet Lionel Messi?

Messi zvedá ceny v Miami

Fotbalová legenda Lionel Messi po letním přestupu do Spojených států nejen exceluje v týmu Inter Miami CF, ale jeho přítomnost působí i na ceny nemovitostí v poklidné miliardářské čtvrti. Na tuto skutečnost upozorňují jeho sousedé, mezi nimiž jsou miliardáři, celebrity i internetové hvězdy. Argentinská hvězda tak potenciálně může při prodeji nemovitosti pomoct lidem od vedle k tučnému zisku. Oslovení rezidenti však tvrdí, že se stěhovat nehodlají.

Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Lionel Messi se do slunného Miami přesunul v červenci z Paříže, kde v minulé sezoně nastupoval za PSG. Ameriku si někdejší hvězda Barcelony fotbalově okamžitě podmanila. Vliv má i na běžný život floridských zbohatlíků.

ČTĚTE TAKÉ: Potřebuji zresetovat, vzkazuje Dara Rolins z dovolené s Nedvědem. Po O2 areně plánuje zmizet

Ve Fort Lauderdale, kam se Messi v září s rodinou nastěhoval, totiž raketově narostly ceny nemovitostí. Například jeden z jeho sousedů, influencer a podnikatel Patrick Bet-David si dům ve čtvrti určené pro ty nejbohatší obyvatele Floridy pořídil za dvacet milionů dolarů. Dnes by ho prodal za 45 milionů dolarů. V přepočtu se tak jedná o zisk více než půl miliardy korun.

„Messi se nastěhoval hned vedle mě. Každý chce být součástí naší komunity, jež je uzavřena na ostrovní ploše. Vede sem jen jediná cesta. Je tu velmi bezpečno,“ uvedla internetová hvězda.

Rezidence světově známého fotbalisty je sice o něco skromnější, ale stále velmi luxusní. Nalézt je v něm možné na deset ložnic, devět koupelen, VIP apartmá, bazén, fitness a wellness centrum, či dokonce i dva lodní doky. Pořizovací cena se vyšplhala lehce přes čtvrt miliardy korun.

„Teď, když je tu hvězda jako Messi, si sem všichni jezdí na lodích prohlížet domy. Daří se nám dobře,“ tvrdí Bet-David. „Můj realitní makléř mi řekl, že když se pokusím svou nemovitost prodat, bez problémů dosáhnu při prodeji na výrazně vyšší cenu. Já se ale stěhovat nehodlám,“ dodal influencer. Na nového souseda si tak zatím Messi zvykat muset nebude.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hlavně, že jsem zdravá a slouží mi kolena, pochvaluje si Krainová. Bilancující typ není

Tagy: