I digitální mince patří do trezoru. Pořad Krypta řeší, kam kryptoměny bezpečně schovat

Natáčení pořadu Krypta

BYZNYS (8)

Zatímco minulý díl pořadu Krypta ukázal, jak se dají kryptoměny pořídit, sedmý díl série už napoví, kde investoři své digitální mince uchovávají. I virtuální peníz se totiž může jednoduše ztratit. Proto existují takzvané hardwarové a softwarové peněženky, kde se kryptoměny skladují. Pořad Krypta můžete sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

Ano, i kryptoměny patří do peněženky. Pro digitální mince vznikly dva základní druhy úschoven – buď člověk využívá softwarovou peněženku (mobilní nebo počítačovou aplikaci), anebo hmatatelnou hardwarovou peněženku, kde kryptoměny (respektive hesla k nim) stráží vrcholová kryptografie.

„On-line peněženky jsou dostupnější a rychlejší, hardwarové peněženky jsou ale mnohem bezpečnější, navíc si je můžeme uložit například do trezoru,“ vysvětlil v Kryptě Tomáš Daňhel ze společnosti Saxo Bank. Ať už člověk zvolí jakoukoli kryptoměnovou peněženku, jeho úspory zpravidla chrání formule složená z 12 nebo 24 slov.

Investoři přesouvají kryptoměny do peněženek zpravidla z burz, kde si digitální mince nakoupí. Nechávat je delší dobu na internetových stránkách totiž není úplně moudré. V takovém případě hrozí, že kryptoměny při teoretickém hackerském útoku spadnou do rukou kriminálníků.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definují vysoké cenové výkyvy. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

  • Minulý díl pořadu Krypta:

Tagy:
mince CNN Prima NEWS pořady CNN Prima NEWS burza Bitcoin kryptoměna Česko kryptoměny Krypta hardwarová peněženka krypta Saxo Bank