I zemědělci se klaní Messimu. V poli vznikl jedinečný portrét, „maloval“ algoritmus

Po triumfu Argentiny na fotbalovém mistrovství světa v Kataru se fanoušci hlavnímu strůjci úspěchu Lionelovi Messimu klaněli různými způsoby. Někdo si kapitána nechal zvěčnit pomocí tetování, jiní přišli za barberem s náročným požadavkem, aby jim sedminásobného vítěze Zlatého míče vystřihl na temeni hlavy. Ale zatím nejvelkolepěji vyjádřili hvězdě Paris Saint-Germain poctu a respekt zemědělci.

Jak moc si Argentinci cení Lionela Messiho, asi nejlépe vystihl Maximiliano Spinazze na svém kukuřičném poli v provincii Córdoba. Pomocí algoritmu, který napověděl, jak má zasadit semena, vznikl obrovský portrét pravděpodobně nejlepšího fotbalisty všech dob.

Člověk stojící na zemi si unikátní obrazec pochopitelně neužije, ale ptáci – nebo lidé v letadlech či helikoptérách – vidí velkolepé dílo. „Pro mě je Messi nepřekonatelný,“ citovala agentura Reuters Spinazzeho, který začal plnit neobvyklé „plátno“ poté, co výběr La Albiceleste ovládl šampionát v Kataru a získal z největší akce první zlato od roku 1986.

„Nyní jsou mistři světa a jsem rád, že lze radost vyjádřit zasazením plodiny,“ uvedl farmář a nově i „agromalíř“.

V zemi poblázněné do fotbalu možná bude brzy podobných výtvorů více, jak prozrazuje zemědělský inženýr Carlos Faricelli, s nímž se Spinazze po netradičním zobrazení Messiho obličeje spojil. „Měl jsem nápad vytvořit kód, kterým se budou řídit secí stroje a ty v rámci pocty namalují Messiho tvář. Zpřístupnil jsem ho všem farmářům, kteří si na podobnou věc troufnou,“ podotkl Faricelli.

Zemědělské umění spočívá ve hře s odstíny zelené – v tom, kolik semen je vysazeno na metr čtvereční, aby vznikal mezi jednotlivými částmi kontrast a začala se rýsovat třeba právě povědomá fotbalová persona.

Tagy:
pole zemědělství portrét Lionel Messi Argentina kukuřice fotbal Katar sport argentinská fotbalová reprezentace algoritmus Lionel Messi Maximiliano Spinazze Córdoba CF