Bývalí šéfové Barcelony natírali „chamtivého“ Messiho: Hormonální trpaslík nás vydíral

Lionel Messi obléká druhou sezonu dres Paris Saint-Germain, nicméně je především legendou Barcelony. Za tento klub hrál 20 let, stal se nedotknutelným miláčkem a ikonou katalánské metropole. I když… V někdejším vedení Blaugranas se našli i tací, kteří měli tendenci nejdůležitější personou mančaftu pohrdat. Ostrá slova bývalých šéfů fotbalového kolosu na adresu Argentince zveřejnil deník El Periodico.

Předchozí vedení Barcelony s bossem Josepem Mariou Bartomeuem strhlo klub do finanční propasti. Současný prezident Joan Laporta se až zoufale v posledních měsících snažil udělat vše pro to, aby slavnou značku vytáhl ze šlamastyky.

Za minulého direktorátu nešlo jen o nerozumné hospodaření. Ukazuje se, že ani vztahy na trase kádr-šéfové nebyly růžové. List El Periodico po čase nadzvedl pokličku a upozornil, jak to uvnitř barcelonského hrnce vřelo. Zveřejnil totiž komunikaci z aplikace WhatsApp mezi někdejšími členy představenstva.

Nejvíce zaujaly pasáže psané vedoucím právního oddělení Romanem Gomezem Pontim. Svým kolegům osobitým stylem sděluje, že si hvězdy týmu nárokují příliš. Pontiho optikou Lionel Messi výrazně vystupoval z role hráče. A prý se čerstvý mistr světa dokonce dopustil vydírání.

„Barto, nemůžeš se chovat tak hezky k takové kryse z kanálu. Klub mu dal všechno a on se věnoval tomu, aby rozjel svou diktaturu ohledně přestupů, prodlužování smluv a sponzorů jen tak, jak chtěl on,“ napsal v jedné zprávě, přičemž osloveným adresátem byl tehdejší šéf klubu Bartomeua.

Na můj a Luisův plat nesahejte

Tento vzkaz přišel v době, kdy deník El Mundo publikoval informace o Messiho smlouvě. Pátralo se po vynašeči. A na šéfy Barcelony z mobilního telefonu vyskakovala jedna notifikace za druhou. Mohli si přečíst i narážku na to, že rodák z Rosaria se potýkal s poruchou růstu, podstoupil hormonovou terapii a zastavil se na podprůměrných 169 centimetrech.

„A hlavně se stupňovalo jeho (Messiho) vydírání a hrubé chování, které klub a všichni, co pro něj pracujeme, jsme od toho hormonálního trpaslíka museli trpět. Vždyť Barce vděčí za celý život,“ posteskl si Ponti a v jednu chvíli citoval „nezapomenutelnou“ větu sedminásobného vítěze Zlatého míče.

„Potom, když přišla pandemie a věci se nám hroutily, od něj dostaneš legendární zprávu: ‚Prezidente, sniž platy ostatním, ale nesahej na můj a Luisův (Suárezův)',“ pokračoval šéf právního oddělení a tepal i další velmi dobře honorované hráče – Gerarda Piquého a Sergia Busquetse.

Výkonný ředitel Oscar Grau Pontiho slova odkýval zprávou ve znění „ano“. „Souhlasím v mnoha věcech, ale především tento typ článků poškozuje image klubu,“ přispěl do komunikace Bartomeu. Členové bývalého vedení pak spekulovali o tom, že původcem úniku může být současný prezident Laporta.

Messi opustil Barcelonu až ve chvíli, kdy už byl u kormidla Laporta. Byl to odchod, který fenomenálního fotbalistu stál mnoho slz. S Barcelonou měl nejprve podepsat novou smlouvu, jenže ekonomická krize klubu už byla tak velká, že finanční pravidla španělské La Ligy nedovolovala, aby si ho Katalánci mohli vzhledem k výši platu ponechat.

A tak v létě 2021 podepsal dvouletou smlouvu s Paris Saint-Germain. Co bude dál, zatím není jasné. Objevily se spekulace, že by z Francie mohl následovat svého dlouholetého rivala Cristiana Ronalda do Saúdské Arábie.

Tagy:
trpaslík FC Barcelona Lionel Messi La Liga fotbal sport Josep Maria Bartomeu Paris Saint-Germain Joan Laporta WhatsApp Paris Saint-Germain FC Lionel Messi Španělsko Roman Gomez Ponti El Periódico