Útěk z vily po Havlovi? Bývalá první dáma si pořídila luxusní byt za 17 milionů

Bývalá první dáma Dagmar Havlová sice léta bydlí v lukrativní pražské čtvrti na Ořechovce, podle zjištění deníku Blesk však loni koupila nemovitost za téměř 17 milionů. Zrekonstruovaný byt v Mánesově ulici na Vinohradech by mohl sloužit jako její další útočiště. V minulosti totiž řešila před svým domem „nezvané návštěvy“.

Nový byt, který herečka pořídila, se nachází v Mánesově ulici na Vinohradech. Podle zjištění deníku Blesk má asi 100 metrů čtverečních a bývalá první dáma za něj zaplatila téměř 17 milionů korun.

Vše mělo být placeno z jejího účtu bez jakékoli hypotéky. Byt si pořídila loni na jaře. Havlová na dotaz deníku, zda se do bytu hodlá nastěhovat, nereagovala. Nejen její fanoušci nyní spekulují, zda si byt pořídila jako investici nebo chce utéct ze střešovické vily, ve které žila s bývalým prezidentem Václavem Havlem.

Chtěla utéct pozornosti?

Havlová si totiž už v minulosti na sociální sítích stěžovala, že se před jejím domem promenádují „turisté“ a uvedla, že „není žádné muzeum“. Skupinku několika lidí si měla natočit na telefon a umístit ho na sítě. Příspěvek však už nyní na Instagramu není k dispozici.

Loni v červnu na její kritiku reagoval spolek Prázdné domy, který se zajímá o architekturu. „Přiznáváme, že kolem její vily jsme prošli právě my, ale jsme přesvědčeni, že nic špatného neděláme. Po vycházkách spolek Prázdné domy chodí již několik let a nestydí se za to. Zajímá nás architektura, historie, umění a samozřejmě mluvíme i o slavných osobnostech, které v domech žily,“ napsal spolek na Facebooku.

Dodal také, že se vždy chová kultivovaně, slušně a s respektem k lidem, kteří v domech bydlí. Oproti Havlové se však najdou i tací, kteří skupinku „turistů“ pozvou na zahradu, aby se mohli na budovu podívat lépe.

„U vily jsme stáli dvě až tři minuty, nikoliv 20 minut, jak se píše, potom jsme pokračovali dál, protože Ořechovka je domů s příběhem plná. Když se objevila ruka za záclonou, která nás natáčela na mobil, opravdu jsme zamávali, protože jsme to nepovažovali za akt nevole,“ vysvětlili tehdy.

BERTE NA NĚ HADICI, HÁZEJTE VAJÍČKA – tohle radí fanoušci Dagmar Havlové, která si stěžuje, že kolem jejího domu chodí...

Posted by Prázdné Domy on Tuesday, June 15, 2021

Tagy: