Jágr a jeho přítelkyně mohou, my ne? Fanoušci Dynama horlivě řešili návštěvu legendy

V Pardubicích se na hokej chodí ve velkém a je jedno, jestli se zrovna daří, nebo ne. Proto fanoušci tamního Dynama trpí ve chvíli, kdy kvůli vládním nařízením teď na stadion nemohou. Když v neděli východočeský tým přivítal pražskou Spartu, seděl na tribuně jako host Jaromír Jágr i se svojí přítelkyní Dominikou Branišovou.

Určitou část fanoušků rozezlila trojice fotografií na Facebooku, na kterých zápas hned vedle Jágra a jeho přítelkyně Dominiky Branišové sledoval majitel pardubického Dynama Petr Dědek.

„Dnes máme v Enteria areně příjemnou návštěvu,“ stálo u příspěvku na klubovém účtu. Jednu z fotografií sdílel na Twitteru také Dědek, k čemuž připojil: „Na dnešní zápas se přijel podívat Jarda Jágr. Máme spolu několik hokejových témat k projednání.“

V sekci komentářů na Facebooku bylo rychle poměrně živo. Někteří příznivci si mysleli, že by se mohlo schylovat k příchodu Jágra do Pardubic, aby jim pomohl utnout bídné výsledky ze začátku sezony. „Tak to je ten útočník, o kterém mluvil pan Dědek. To by byla pecka, kdyby to vyšlo,“ napsal jeden z diskutujících.

Jiní naráželi na nedávné události, kdy byl z kádru Dynama vyřazen útočník Robert Kousal, který podle policie v minulém týdnu řídil pod vlivem kokainu. „Přijel si pro matroš?“ ptal se v komentáři fanoušek k důvodu návštěvy legendární „osmašedesátky“.

Některé fanoušky ale pohoršilo, že se Jágr na tribuně i s doprovodem vůbec objevil: „V čem je prosím pan Jágr jiný než my, že může na hokej? Na rozdíl od nás.“ Jedna z odpovědí zněla takto: „Covid jde na lidi, Jarda je Bůh.“

V pondělí už bylo mnohem jasněji, proč se majitel prvoligového Kladna ocitl na pardubickém stadionu. Jágr totiž dotahoval příchod ruského útočníka Stěpana Zacharčuka ke svým Rytířům. Třiatřicetilletý útočník, který zatím v letošní extraligové sezoně odehrál za Pardubice pět utkání, míří do Kladna na hostování, aby se rozehrál a posléze vrátil do Dynama.

Příznivci východočeského klubu by byli rádi, aby co nejdříve nebyl jediným návštěvníkem zápasu Jágr s partnerkou. Speciálně v Pardubicích chodí na zápasy vysoké návštěvy, které se neohlížejí na to, jak (ne)úspěšní jsou místní hokejisté v posledních letech. V minulé sezoně měli druhý nejlepší průměr diváků na domácí zápas (7 852, pozn. red.) po Spartě Praha, která disponuje obří O2 arenou. A i v předchozích ročnících drželo Dynamo z hlediska návštěvnosti medailové příčky.

Tagy: