Jak poznat české tepelné čerpadlo?

Jiří Hanus, zakladatel a ředitel společnosti Acond

Jiří Hanus, zakladatel a ředitel společnosti Acond

Tepelná čerpadla zažívají v této době opravdu boom. Ruku v ruce s tím přibývá i firem, které nabízejí tepelná čerpadla. Pro zákazníky je stále těžší a těžší vyznat se ve všech reklamních nabídkách. Je totiž naprosto běžné, že se prodejci ve svých nabídkách ohánějí výrazy „české tepelné čerpadlo“, ale kde je pravda? Co je české tepelné čerpadlo, jak ho poznat a na co se ptát?

Rádi bychom Vám představili české tepelné čerpadlo Acond a ukázali Vám, co se pod tímto výrobkem skrývá. Cílem není podsouvat Vám naše benefity, ale naopak Vám umožnit ptát se ostatních výrobců, jak fungují jejich služby a jaké mají produkty. Budete pak mít možnost porovnat si vše důležité, a to co nejvíc objektivně.

Jak, kým a pro koho čerpadlo vyvinuli – ptejte se

První na co se můžete prodejce tepelného čerpadla zeptat je, kde, kým a proč bylo tepelné čerpadlo vyrobeno? Acond generaci tepelných čerpadel Acond PRO vyvíjel na základě zkušeností našich zákazníků. Ty nám ukázaly, že hlavní parametry čerpadla mají být kvalita, tichost, účinnost a dostupné servisní služby. Celý vývoj čerpadla jsme tedy postavili na kvalitních materiálech a komponentech, které si povětšinou sami vyrábíme a nebo nakupujeme od ověřených firem. Veškeré komponenty v našem čerpadle spolu souvisí a výsledkem je vysoce účinné tepelné čerpadlo, které je absolutně tiché. Vše se vyvíjelo a testovalo u nás ve výrobním závodě v jihočeském Milevsku.

Vždy je namístě ptát se, kde a kým bylo čerpadlo vyrobeno

Ptejte se prodejců tepelných čerpadel, kde mají výrobu a kdo jsou jejich zaměstnanci. Acond je rodinná firma. V posledních letech stále rosteme, ale nikdy nechceme ztratit kontakt s našimi kořeny. Zakládáme si na poctivé řemeslné práci. Každé tepelné čerpadlo je vyrobeno u nás, našimi zaměstnanci – lidmi, které známe, kteří u nás působí i desítky let a máme v nich velkou oporu. Nikdy bychom z výroby nepustili čerpadlo, které by neprošlo výstupní kontrolou. Při té jej technik napojí na systém a otestuje účinnost, funkce a až poté jde čerpadlo k finální expedici.

Prodejce není výrobce! Chtějte čerpadlo od toho, kdo ho umí vyrobit a servisovat,  nejen ho prodat.

Odborná montáž je základ – kdo čerpadlo namontuje?

Na tom, kdo Vám čerpadlo namontuje opravdu záleží. Každý zákazník chce, aby přijel odborník, který ví, co má dělat, umí si poradit a vše provede rychle a kvalitně. Takové „montážní party“ Acond dlouhodobě buduje. Naše techniky pravidelně školíme, neustále je seznamujeme s novými postupy a děláme maximum pro to, aby dávali naším zákazníkům ty nejlepší služby. Montáž u nás zahrnuje vše, žádná položka není vynechána. Montáží se u nás rozumí také napojení tepelného čerpadla na topnou soustavu a rozvod užitkové vody (pozor u konkurence to tak často není). Montáž trvá zpravidla jeden až dva dny.  Můžete se tedy spolehnout, že instalace proběhne profesionálně.

Chtějte servis, který se postará dnes i za 20 let

Díky zkušenostem našich zákazníků víme, že servis může být velký problém. Pokud kupujete tepelné čerpadlo od někoho, kdo před měsícem prodával okna, je dost pravděpodobné, že až za pár let nastane na TČ nějaká vážná závada, tak takového prodejce těžko dohledáte a domluvíte s ním servis.

Acond nabízí 30 let stability, kterou za námi můžete vidět. Perspektiva naší firmy stojí na pevných a odpovědných finančních základech. Budujeme firmu, která se o Vaše čerpadlo postará dnes i za 20 let. Naše výroba opravdu sídlí v České republice, a tak oproti konkurenci nemáme problém vyrobit a dodat náhradní díly a  máme zajištěnou dostatečné množství vyškolených servisních techniků. Instalací tepelného čerpadla péče o zákazníky nekončí, ale naopak začíná.

Náš úkol je jasný – bezproblémový chod TČ. A tak jsme vyvinuli vzdálenou správu, díky které můžeme monitorovat tepelné čerpadlo i na dálku a často odhalíme problém dřív, než se dotkne přímo zákazníka. Máme servisní oddělení (tzv. technickou podporu) s týmem odborných techniků, kteří jsou k dispozici online i na telefonu. Pokud tedy čerpadlo nejde tak, jak má, máte to komu nahlásit a Acond už se o to postará za Vás.  Technik vzdálené podpory se přihlásí k Vašemu čerpadlu a může vzdáleně přenastavit parametry a pomoci s nastavením. Pokud se bude jednat o mechanickou závadu naplánuje výjezd servisního technika na opravu.

Tagy:
výroba Česko tepelné čerpadlo čerpadlo ACOND a.s.