Jak se jmenujete? Řidiče z Brna dotaz strážníků zaskočil, musel využít přítele na telefonu

Muž za volantem se zákazem řízení, který si nemohl vzpomenout na své jméno. To je jeden z posledních případů strážníků z Brna, nad kterým zůstává rozum stát. Když se snažili zjistit totožnost hříšníka, který vjel do zákazu, museli prokázat velkou dávku trpělivosti. Řidič totiž uvedl dvě verze křestního jména a na svoje příjmení se pak zeptal samotných mužů zákona.

Příběh, který nemá daleko ke komedii, se odehrál krátce před půlnocí u hlavního nádraží v Brně. Pětatřicetiletý řidič tam vjel do zákazu vjezdu, čímž upoutal pozornost strážníků. U sebe měl jen řidičák a malý techničák. Strážníkům ale neseděla jeho podoba s mužem na fotografii, proto se řidiče zeptali na jméno.

Jenže na otázku, jaké je jeho příjmení, nedokázal odpověď. Muž začal tvrdit, že si prohodil s kamarádem doklady, jenže si nemohl vzpomenout ani na své jméno. Musel proto využít pomoc „přítele na telefonu“. Pomyslný hřebíček do rakve své důvěryhodnosti zatloukl rovněž tvrzením, že „vlastně řidičák vlastní poměrně krátkou dobu.“

„Vyšlo najevo, že muž má platný zákaz řízení, a navíc se prokazuje řidičským průkazem, který je evidovaný jako hledaný,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková. Pro podezření ze spáchání trestného činu si celý případ od strážníků převzala Policie ČR. Za maření výkonu úředního rozhodnutí čeká dotyčného nejspíš pokuta a podmínka.

Tagy: