Jak si získat kočičí přízeň? Stačí prý vědět, jak na ni správně mrknout

Jak si získat kočky?

Kočka se prý kamarádí jen s tím, s kým sama chce. Vědci ale zjistili, jak si přízeň zvířete získat. Prý pomocí úsměvů. Nejedná se o jen tak ledajaký úsměv, ale o speciální mimiku. Jestli studie funguje, si vyzkoušeli také redaktoři televize CNN Prima NEWS. V útulku si našli kočku, která na lidi zvyklá nebyla. A jak to dopadlo? Podívejte se ve videu.

Nejdříve je třeba přimhouřit oči, podobně jako když se člověk na někoho usmívá. A následně je na několik vteřin zase zavřít. Kočka by měla reagovat podobným způsobem.

Výzkumníci z univerzity v Sussexu a Portsmouthu experiment prováděli u 45 koček v jejich přirozeném domácím prostředí. A kočky prý na mimiku reagovaly, uvedl portál iDnes Premium.

Jakmile si s kočka s člověkem tzv. sedne, mohla by podle vědců začít předvádět i komplexnější kousky než jen pouhé mrknutí okem. „Především z vás kočka musí cítit lásku, aby se nebála. Sama si posoudí, co je pro ni nejlepší,“ sdělila televizi CNN Prima NEWS chovatelka koček Božena Procházková. Kočce je ale nutné věnovat čas.

Podle nové studie si navíc kočky rozumějí nejlépe s dětmi. Úsměv se spontánně přimhouřenýma očima jim totiž zvíře vykouzlí na tváři už jen tím, že je v jejich blízkosti.

Tagy: