Jak skladovat a expedovat efektivně a na malém prostoru? Řešení má jméno Skyfall

Švýcarská společnost Ferag funguje déle než 60 let.

FERAG - švýcarská jednička interlogistiky

Interlogistika. Pojem, nad nímž se jen málokdo z nás zamyslí, hraje však výraznou roli v usnadnění životů nás všech. Ať už nakupujete cokoli – oblečení, auto, knihy nebo třeba brýle – to vše je potřeba nejen vyrobit, ale také skladovat, zabalit a roztřídit tak, aby se vybrané zboží mohlo co nejdříve vydat na cestu k vám. K tomu všemu jsou potřeba důmyslné systémy, které dokážou pracovat spolehlivě a efektivně zároveň. Jednou ze společností, které se právě o interlogistiku starají, je Ferag. Ta navíc patří k absolutní špičce v oboru. V době, kdy se tempo prodeje i dodávek produktů neustále zvyšuje, vymýšlí a realizuje řešení na míru pro všechny, kdo ho potřebují.

Pro zákazníky je to velmi jednoduchá záležitost – stačí přijít do obchodu, případně kliknout na správné tlačítko v e-shopu, a je hotovo. Máme nakoupeno. A na zboží se obvykle můžeme těšit během několika málo dní. Jenže za tímhle servisem, který nám dopřává možnost plnit si přání na počkání, se skrývá víc práce, než by leckdo čekal.

V dnešní době, kdy se obchody uzavírají i napříč planetou, si lze jen těžko představit, že by všechnu práci zastali pouze lidé. Společnost Ferag proto vyvíjí takové systémy, které šetří čas, lidskou energii i prostor.

Tisíce patentů pod jednou střechou

Společnost Ferag na světovém trhu figuruje déle než 60 let. A stále nabývá na síle. Spoléhají na ni společnosti ze všech koutů světa i průmyslových odvětví. Svým klientům nenabízí univerzální řešení vnitřní logistiky. Ke všem přistupuje individuálně a přináší jim řešení šité na míru, které ve Feragu sami vymýšlí. Umí vymyslet a zrealizovat potřebný software i hardware.

„Máme na trhu přes devět tisíc patentů všeho možného druhu. Jsme solution designer, řešení vymýšlíme. Není to o produktovém portfoliu, je to o tom, že přijde klient, má čistý a prázdný sklad a potřebuje třeba v Německu, v Itálii nebo ve Francii vymyslet, jak dostat určité množství zboží ke koncovým zákazníkům. Ideálně co nejrychleji,“ vysvětluje Jakub Jonáš, jednatel Ferag pro Česko.

A dodává: „To samozřejmě dělá více firem. Ale díky tomu, že řešení nejen vyrábíme, ale i vymýšlíme, máme pod palcem více možností než konkurence. Jsme více flexibilní.“

Společnost Ferag v číslech

  • založena v roce 1957
  • funguje v 18 zemích po celém světě
  • zaměstnává více než 600 lidí
  • její systémy fungují ve více než šesti stech zemí
  • devět tisíc registrovaných patentů

zdroj: global.ferag.com

100% švýcarská značka

Made in Swiss. Tak by se dala jednoduše společnost Ferag sídlící nedaleko Curychu představit. Pojem o třech slovech navíc podle Jakuba Jonáše stále zaručuje kvalitu a bonitu. „Svět ví, že nejdeme na burzu, na akciový trh. Není to primárně o penězích, ale o kvalitě, o záruce. Jdeme ruku v ruce s majitelem a říkáme, jak dál chceme značku globálně podporovat a rozvíjet.“

Nedostatek prostoru a udržitelná budoucnost? Řešení se jmenuje Skyfall

Nedostatek prostoru. To je problém, na který dříve nebo později narazí každá rozvíjející se firma. Ať prodává cokoli, potřebuje své produkty někde skladovat, třídit a připravovat k expedici. Ferag svým klientům pomáhá situaci řešit, aniž by museli shánět nové zázemí, které se v současnosti hledá velmi těžko.

Právě proto společnost vyvinula systém Skyfall, vysokoobrátkový dopravní systém s řidičem. Funguje v několikametrové výšce nad zemí.

„Je to závěsný, ‚ramínkový‘ systém. Každé ramínko má vlastní kapsu, v ní můžete mít boty, koberce, textil, automotive, cokoli. Kapacita je nějakých deset tisíc kusů za hodinu,“ představuje současný top produkt jednatel Feragu.

Systém dokáže zboží zabalit, připravit a poslat k expedici přesně tam, kam je třeba. A to vše bez zásahu člověka, který zatím může být platný jinde. „Důležité je, že podlahu pod vámi je možno použít k další operaci,“ připomíná Jakub Jonáš a dodává, že robotizace a automatizace jsou dalším velkým cílem Feragu.

Tagy: