Jak vznikala unikátní kniha k české Mafii? V pořadu CNN Prima NEWS vyzpovídáme její tvůrce

Mafia: Trilogie

CNN Prima Gaming 26.11.2022

Pro nejednoho českého hráče je série Mafia posvátnou modlou. Tuzemský herní klenot letos oslavil 20 let od vydání prvního dílu a kromě několika slavnostních událostí se dočkal i speciální knihy, která mapuje vznik série. Jak ale zjistil štáb pořadu CNN Prima Gaming, k jejímu uvedení na trh vedla dlouhá a strastiplná cesta. Víkendovou relaci můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na stanici CNN Prima NEWS či na webu cnnprima.cz.

Kniha The Art of Mafia sleduje vývoj celé gangsterské série, od troufalých prototypů po výsledek, který si následně užily miliony hráčů po celém světě. Ač jde o hru s českými kořeny, licenční práva vlastní americký gigant Take-Two.

Moderátor Jan Hrušovský proto vyzpovídal Martina Schovance z obchodu Xzone, kterému se podařilo po dlouhých jednáních celý projekt zrealizovat. Mimo jiné prozradil, po jakých sběratelských předmětech se hráči nejčastěji shánějí.

V esportovém okénku se Michal Kabele vydal do dánské Kodaně, aby mohl být svědkem světového finále v Counter-Strike turnaji Red Bull Flick. Po sérii napínavých a hektických zápasů bylo o nových šampionech jasno, třebaže na vítězných stupíncích nakonec nestálo české zastoupení. Pořadu CNN Prima Gaming se podařilo natočit rozhovor se světovými mistry, kteří se netajili nadšením.

Hádanka tentokrát patří vesmírnému kocourovi a jeho robotickému parťákovi, hvězdami jedné z nejoblíbenějších herních značek ze stáje společnosti Sony. V závěrečném tipu na hru si řekne o pozornost nový příspěvek do nesmrtelné série Pokémonů, konkrétně aktuální díl s podtitulem Scarlet and Violet.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: