Příště koupím Coca-Colu. Vrátím do ní kokain, vtipkuje miliardář Musk na Twitteru

Miliardář a internetový vtipálek Elon Musk, který se před pár dny dohodl na koupi sociální sítě Twitter, na ní zveřejnil parodický příspěvek, ve kterém se pochlubil, že chce koupit také společnost Coca-Cola. Prý proto, aby se do populárního nápoje zase přimíchával kokain.

Informace o tom, že Musk kupuje Twitter, rozpoutala na sociálních sítích vášnivé reakce. Jedni vidí v Muskovi zachránce svobody slova. Druzí se obávají, že se správou sociálních sítích nemá žádnou zkušenost a zbytečně tak rozmělní svou pozornost, místo toho, aby se soustředil na své ostatní společnosti, jako jsou Tesla, SpaceX nebo Boring Company.

Řada internetových vtipálků využila snahy slavného miliardáře všechno kupovat a rozšířila po síti falešné citáty, které měly vypadat, že je psál sám Musk. „Koupím Facebook, a to jen proto, abych ho mohl smazat,“ šířilo se například Twitterem. Později se objevila i zpráva, že Musk chce koupit fastfoodový řetězec McDonald's. Ve skutečnosti Musk, který chce z Twitteru dle svých slov udělat nejzábavnější sociální síť zbavenou falešných účtů a botů, nikdy nic takového nenapsal.

Miliardář si ale této vlny vtipálků všiml a sám se jí rozhodl účastnit. Na Twitteru proto napsal, kdo bude další obětí jeho bezedné peněženky.

„Příště koupím Coca-Colu, aby se do ní vrátil kokain,“ napsal Musk.

V prvních letech výroby se do slavného nápoje totiž zřejmě skutečně přimíchával kokain, před první světovou válkou ale výrobci s touto přísadou skoncovali. Dnes už se do sladkého pití přidává pouze extrakt z koky, který je zbavený kokainu. Právě koka má totiž zásluhu na typické chuti populárního nápoje.

Tagy: