Jako jediný přežil pád Kellnerova vrtulníku. Teď David Horváth slaví narození syna

David Horváth

Horváth má dítě (zdroj: CNN Prima NEWS)

Snowboardista David Horváth, který jako jediný přežil pád vrtulníku na Aljašce, při němž zahynul český podnikatel Petr Kellner, se podělil o radostnou zprávu. Ve čtvrtek 22. dubna se mu narodil syn. Chlapec dostal jeho jméno.

Dobrou zprávu Horváth sdílel na sociálních sítích. „Prožívám toho dost a hlavně dost naplno. Jsou dobré dny a zlé dny. Žije to se mnou moje láska Adéla Sekerková a já jsem moc rád, že jsme stále spolu! Dnes máme další super den - David - měří 51 centimetrů, váží skoro 4 kilogramy. Oba zdrávi a všichni šťastní, ať žijeme,“ zní napsal Horváth.

Český reprezentant ve snowboardingu David Horváth jako jediný přežil na konci března pád vrtulníku na Aljašce. Spolu s ním letěli podnikatel Petr Kellner a další čtyři lidé. Skupina vyrazila na heliskiing, což je extrémní sport, při němž jsou jezdci na lyžích nebo snowboardu vysazováni z vrtulníku do volného terénu. Vrtulník však severně od největšího aljašského města Anchorage narazil do hory poblíž ledovce Knik a pak se valil několik set metrů po svahu dolů.

Vedle Kellnera přišli při havárii o život český trenér snowboardingu Benjamin Larochaix, pilot Zachary Russell a dva horští vůdci: Gregory Harms a Sean McManamy. Po nehodě strávil Horváth několik týdnů v místní nemocnici ve vážném stavu. Po zotavení vyšetřovatelům uvedl, že si není vědom žádných technických problémů. Roli měly podle něj při havárii sehrát přistávací podmínky a počasí.

Tagy: