Jako na kluzišti. Ledovka způsobila desítky nehod, policisté varují, že to byl teprve začátek

Všechny nehody se naštěstí obešly bez zranění.

Nehody na ledu

Jako na kluzišti to v úterý vypadalo na silnicích v Jihomoravském kraji. Policie musela brzy ráno řešit více než dvacet dopravních nehod. Některé byly způsobené právě ledovkou, která pokryla cesty hned v několika okresech.

Úterní ráno se do statistik dopravních nehod zapíše nelichotivým číslem. V Jihomoravském kraji totiž měli policisté plné ruce práce s vyřizováním následků namrzlých silnic.

ČTĚTE TAKÉ: Zdrogovaných řidičů přibývá, na kontě mají řadu smrtelných nehod. Pomoci mají terapie

„Od páté hodiny ráno jsme evidovali celkem 23 dopravních nehod. U některých sehrálo roli i nepříznivé počasí,“ řekl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Všechny nehody se naštěstí obešly bez zranění a jen jedna způsobila výraznější dopravní komplikace. „Jedna z nejvážnějších nehod se stala v Brně na výjezdu z Královopolského tunelu na sjezdu na Svitavy, kdy řidič na náledí dostal smyk, havaroval a zcela uzavřel tento jízdní pruh,“ doplnil Vala.

„Přibližně půl hodiny po příjezdu vyprošťovacího automobilu se nám podařilo kamion srovnat, takže mohl po vlastní ose poodjet na místo, kde zaparkoval,“ sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči pak navíc museli během dopoledne zasahovat ještě u jedné události. „Měli jsme hlášený požár autobusu na dálnici D1 ve směru na Prahu. Naštěstí se nepotvrdilo, že se jedná o požár. Přibližně 58 osob, které v autobuse cestovaly, muselo zůstat poblíž dálničního tělesa,“ uvedl Mikoška. Poté je hasiči převezli evakuačním autobusem do Brna.

Záchranné složky apelují na větší opatrnost na nevyzpytatelných silnicích. Ledovka teď totiž hrozí na více místech v republice.

Tagy: