Jakob o útoku na Trumpa: Šok, agresor měl IQ housenky. To vy šíříte nenávist, kritizoval Okamura

Jan Jakob a Tomio Okamura

Koalice šíří nenávist, řekl Okamura k atentátu na Trumpa

Hosté Partie PLUS Jan Jakob (TOP 09) a Tomio Okamura (SPD) ostře odsuzují pokus o atentát na amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Šéf poslanců TOP 09 označil zneškodněného atentátníka za vyšinuté individuum s nízkým IQ. Okamura ale vzápětí zaútočil na vládní koalici pěti stran a obvinil ji ze šíření nenávisti. Jakobovi také vyčetl, že dostatečně neodsoudil podobný útok na slovenského premiéra Roberta Fica.

Jakob označil útok na Donalda Trumpa jako šokující. Podle něj by se podobné skutky neměly stávat. „Takovéto kroky vyšinutých individuí s IQ housenky musím odsoudit. Je to o kultivované debatě. S kolegou Okamurou se na drtivé většině věcí neshodneme. Pevně ale věřím, že dnes bude diskuse konstruktivní,“ řekl na CNN Prima NEWS zástupce TOP 09.

ČTĚTE TAKÉ: Pomáhal jsem odnášet mrtvého. Svědek z mítinku Trumpa popsal, co se dělo během střelby

Okamura atentát také odsoudil. „Byl jsem zaregistrovaným podporovatelem Donalda Trumpa, jsem zapsán v oficiálních seznamech. Jeho reakce byla obdivuhodná a je jasné, že naplno bojuje,“ řekl předseda opoziční SPD.

Následně ale stočil hněv na vládní koalici. „Po útoku na slovenského premiéra Roberta Fica jste odmítli atentát odsoudit. Dokonce jste neumožnili o tomto usnesení hlasovat. Slovenský parlament ho přijal a hlasovala pro něj i opozice,“ řekl Okamura.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záběry střelby na mítinku Trumpa. Prezidentského kandidáta zranili, zásah ochranky byl okamžitý

„Vymlouvali jste se a nenavrhli jste nic jiného. Chtěl bych vás vyzvat, abychom táhli za jeden provaz. Vy tady šíříte nenávist,“ dodal Okamura.

S tím Jakob ostře nesouhlasil. „Jsem velmi zklamaný. Chtěl jsem se bavit kultivovaně a slušně. Tyto situace se politicky zneužívají. My jsme přece atentát na Roberta Fica ostře odsoudili,“ dodal člen TOP 09.

Tagy:
politika TOP 09 Tomio Okamura volby vláda Donald Trump Jan Jakob Svoboda a přímá demokracie