Pomáhal jsem odnášet mrtvého. Svědek z mítinku Trumpa popsal, co se dělo během střelby

Na Trumpově mítinku se ozvaly výstřely, prezidentský kandidát byl evakuován

Na Trumpově mítinku se ozvaly výstřely, prezidentský kandidát byl evakuován

Svědci na mítinku exprezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii popsali, co se v osudnou chvíli střelby odehrálo. Jeden z účastníků, Joseph, uvedl, že když se ozvaly výstřely, seděl vlevo od tribuny. Několik desítek metrů od něj prý spadl z konstrukce muž. Podle Josepha stál přímo v trajektorii mezi Trumpem a střelcem. Svědek dokonce pomáhal policii mrtvého účastníka odnést. Píše o tom web Sky News.

Zastřelený návštěvník mítinku byl podle Josepha zasažen přímo do hlavy. Stál na tribuně naproti exprezidentovi. Podle očitého svědka musel stát v cestě útočníkovi, který mířil na Trumpa, připomíná web Sky News.

K TÉMATU: Zničení mostu na Krym i více zbraní pro Ukrajinu. Trump by mohl Putina zaskočit, tvrdí novinář

Svědek rovněž zmínil, že zastřelený muž musel být vzhledem ke zranění mrtvý na místě. Přítomné podporovatele exprezidenta začala ihned po zaznění prvních výstřelů evakuovat pensylvánská policie i tým SWAT.

Joseph podle svých slov pomáhal zasahujícím mužům zákona odnést mrtvého z místa. Policisté zakryli tvář zemřelého ručníkem.

Jiní svědci uvedli, že na mítinku mezi podporovateli zavládl ve vteřinách po výstřelech chaos. Conrad Conti stál ve třetí řadě před pódiem. Asi tři minuty po začátku Trumpova projevu se podle něj ozvalo šest nebo osm ran.

„Nejdříve to znělo jako petardy. Nešlo o těžké zbraně, ale o menší ruční zbraně. Všichni si ihned lehli na zem, lidé na tribunách se ve zmatku snažili dostat pryč,“ uvedl návštěvník. Zdůraznil, že zavládl naprostý chaos. „Všichni byli v mžiku na zemi,“ shrnul.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obama, Clooney i 84letá Pelosiová. Nad Bidenem lámou hůl už i zapřísáhlí demokraté

Tagy: