Jaro je tu. O víkendu si užijeme sluníčka a teplot kolem 15 °C. Začátkem týdne přijde změna

O víkendu nás čeká jarní počasí s teplotami kolem 15 °C. V sobotu bude obloha převážně polojasná, žádné srážky meteorologové v tento den neočekávají. Polojasno až oblačno bude také v neděli. V severozápadní polovině Čech ale přibude místy déšť nebo přeháňky. Srážky očekávají meteorologové také začátkem příštího týdne. Teploty ale zůstanou vysoké.

„Čeká nás velmi teplý a relativně slunečný víkend. Teploty budou přes den vysoké, v dopoledních hodinách jsou ale ve velkém rozpětí. V nižších polohách nám lehce mrzne, naopak na horách máme teploty výrazně vyšší, na hřebenech naměříme kolem 4 až 5 °C. Nejtepleji máme ve Frýdlantském výběžku, tam se teploty pohybují kolem 7 °C,“ uvedl meteorolog Martin Adamovský pro CNN Prima NEWS s tím, že během dne teploměry naměří až 14 °C.

Sobotní den bude relativně slunečný, i když oblačnosti bude docela hodně. Jasnou oblohu proto nečekejme, spíš převážně polojasno, přechodně oblačno,“ doplnil Adamovský.

ČTĚTE TAKÉ: Jaro se hlásí o slovo. Teploty v závěru týdne vyšplhají až k 15 stupňům Celsia

Na konci víkendu se počasí lehce pokazí. Podle ČHMÚ bude v neděli oblačno až zataženo a místy dorazí déšť nebo přeháňky. Zpočátku se mohou objevovat i mlhy. Teploty se ale udrží nad 10 °C, rtuť teploměru se vyšplhá až na 15 °C.

pondělí začíná astronomické jaro a teplé počasí by se podle meteorologů už mělo udržet. „Příští týden teploty i porostou. V pondělí to vypadá až na 16 °C, na Moravě až 17 °C,“ uvedl meteorolog Filip Smola s tím, že se ale mohou objevit přeháňky a déšť. Žádné velké srážky se však neočekávají. Počasí podle něj nicméně bude kazit vítr. „V nárazech může dosahovat až 55 km/h, na horách až 70 km/h,“ doplnil. K večeru bude vítr slábnout.

Tagy: