Na Velikonoční pondělí se čeká déšť, místy i se sněhem. Kdy se znovu oteplí?

Pomlázka bude letos opět jiná.

Aprílové počasí pokračuje i ve druhé polovině dubna. Na Velikonoční pondělí bude přes den až 15 °C, musíme ale počítat se slabým deštěm nebo přeháňkami, na horách nelze vyloučit sněžení. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

pondělí bude obloha zpočátku většinou polojasná, během dne ale převáží oblačno a ojediněle slabý déšť či přeháňky. V polohách nad 1 000 metrů, a na východě republiky dokonce nad 700 metrů, mohou být srážky i smíšené nebo sněhové, může napadnout i přes 10 centimetrů sněhu.

„Nejvyšší teploty se vyšplhají na 9 až 13 °C, v Čechách ojediněle až 15 °C. Na horách bude kolem 4 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 6 °C. Vát bude slabý severní až severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s,“ předpovídají meteorologové.

Oteplení přinese až víkend

Úterý bude zatažené, během dne se objeví slabý déšť nebo přeháňky. Podle ČHMÚ nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 10 °C, případné sněhové nebo smíšené srážky by měly ustávat v odpoledních nebo večerních hodinách.

Ve středu by mělo být převážně oblačno, na severovýchodě i s deštěm. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1 °C, nejvyšší denní teploty mezi 9 až 13 °C. I nadcházející dny bude převážně oblačno, ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 4 až 0 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové, postupně sněžení pouze na vrcholcích hor. Během odpoledne přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C.

pátek bude oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, ojediněle se objeví přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C. Další nárůst teplot vzduchu přinese víkend – během dne ale musíme počítat místy s přeháňkami a také s bouřkami.

Tagy: