Jde o budoucnost, říká Muradov před bitvou v UFC. S přípravou mu pomáhá i přítelkyně

Uzbek s českým srdcem. Přezdívka, která se k Machmudovi Muradovovi mimořádně hodí. Bojovník z východu totiž jako své nejoblíbenější město stále označuje Prahu, kde se v roce 2011 začal věnovat MMA, a jeho přítelkyní je česká kráska z Love Islandu Sabina Karásková. Třiatřicetiletého bojovníka čeká už v sobotu další bitva, a to s Američanem Bryanem Barberenou. Střetne se s ním na turnaji UFC Fight Night 224 v Londýně. „Přiletí i hodně kamarádů z Česka,“ pochvaluje si Muradov.

O nadcházejícím souboji s Američanem Bryanem Barberenou jste se v minulosti zmínil jako o duelu, který rozhodne o vašem dalším setrvání v UFC. Opravdu to tak vnímáte?
Každý zápas v UFC je o budoucnost. Člověk musí bojovat, jako by to bylo naposledy. Teď mám smlouvu ještě na dva duely, ale za sebou už dvě prohry, takže musím vyhrát a prodloužit smlouvu. Nevím, jaké mají se mnou plány. Ale určitě musím vyhrát a předvést, co dokážu.

ČTĚTE TAKÉ: Muradov zavzpomínal na začátky v Česku. Kvůli výplatě jednou hrozil i benzinem

Soupeř nastupuje do boje taky po dvou prohrách. Bude to tedy střet o další bytí v nejslavnější lize?
Barbarena je v UFC už devět let, vybudoval si jméno. Ale má taky dvě prohry, tak to možná bude o to, kdo tam zůstane. A myslím, že vyhraje ten nejlepší, co si zaslouží tam zůstat. A to jsem já. Jsem prostě lepší, no. (pousměje se)

Měl jste zraněnou ruku. Jak jste na tom po zdravotní stránce v současnosti?
Ruka není nic moc, ale lepší už to nebude. Stále to cítím. Mám i nějaká další malá zranění, ale to není podstatné. Připravil jsem se fakt dobře, byl jsem na sparinzích v Polsku, to bylo super. Jenom mám trochu vyšší váhu než obvykle, ale na tom teď budeme pracovat v Londýně a zvládneme to.

Co pro vás znamená nastupovat na turnaji právě v Londýně?
Je to super, bude tam hodně podpory z Uzbekistánu, mnoho kluků tam žije. A navíc přiletí i hodně kamarádů z Česka. Nikdy jsem ještě v Londýně nebyl, ale vždycky jsem tam chtěl jet. Teď jsem tam dostal na půl roku vízum, což bylo hodně těžké zařídit, ale díky Bohu se to povedlo.

V nedávném rozhovoru jste mluvil o nabídce od organizace ONE Championship. Je možné, že by to byla další cesta? Nebo byste případně zvažoval i Oktagon?
Mám nabídek dost. I třeba z Ruska, z Asie. Z Oktagonu ještě nabídku nemám, tak jsem nad tím zatím nepřemýšlel, ale teď se soustředím jenom na prodloužení smlouvy v UFC. To je to hlavní.

Už před delší dobou jste zmiňoval, že si dokážete představit konec kariéry třeba v 35 letech. Stále to platí?
Mluvit můžeme o čemkoliv, ale zítra se můžu zranit a vše bude jinak. Třicet pět, třicet šest, to je, myslím, ten věk, kdy bych měl odejít. To zatím trvá.

Jste pravidelně v kontaktu s rodinou v Uzbekistánu. Co vám před zápasem třeba radí maminka?
Přeje mi samozřejmě, ať vyhraju, nemám žádné zranění, a má z toho celkově nervy. Když dělám váhu a tak. Maminka je prostě maminka. (usmívá se)

Vypadáte teď s partnerkou Sabinou Karáskovou opravdu šťastně. Pomohl vám tento vztah nějak i ve sportovní kariéře?
Se Sabčou je vše v pohodě. Jsem rád, že má taky blízko ke sportu, chápe mě jako nikdo jiný, že musím hodně jezdit na kempy. Ví prostě, že jdu za svým snem a musím makat. Když chci být nejlepší, musím se s nejlepšími připravovat. Ona mě v tom podporuje, byla se mnou i v Polsku. I do Anglie přiletí dříve, pomůže mi udělat váhu. Tak jsem rád, že mám někoho, kdo mi rozumí, podporuje mě. A to i když jsem občas trochu náladový kvůli hubnutí. Rozumí tomu, drží mě za ruku a podporuje mě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šéf Oktagonu Ondřej Novotný reagoval na kauzu bojovníka Růžičky

Tagy:
Londýn Uzbekistán Česko Praha Machmud Muradov Ultimate Fighting Championship Love Island