Končí legendární kapela Aerosmith: Frontman Tyler má nevratně poškozené hlasivky

Legendární americká rocková kapela Aerosmith, známá svým výrazným blues-rockovým stylem a hity jako Dream On a Crazy, oznámila na sociální síti X konec své kariéry. Důvodem je vážný zdravotní stav frontmana Stevena Tylera, který v loňském roce utrpěl poranění hlasivek. Kapela nedohraje ani své rozlučkové turné Peace Out.

Aerosmith zahájili své rozlučkové turné Peace Out v květnu 2023, ale odehráli jen tři koncerty. Tyler si totiž poranil hrtan, takže byla další vystoupení odložena. Kapela v dubnu oznámila nové termíny na září, bohužel ale ani ty neplatí, informoval magazín Rolling Stone.

ČTĚTE TAKÉ: Otazníky kolem Miraie. Útok nehlásil, praštil ho známý zpěvák kvůli partnerce, tvrdí zdroje

„Jak víte, Stevenův hlas je nástroj jako žádný jiný. Celé měsíce neúnavně pracoval na tom, aby ho dostal tam, kde byl před zraněním. Viděli jsme, jak s tím bojuje, přestože měl po svém boku nejlepší lékařský tým. Bohužel je jasné, že úplné uzdravení z hlasového zranění není možné,“ stojí v prohlášení kapely.

Oblíbená kapela také poděkovala svým fanouškům: „Hrajte naši hudbu nahlas, teď i navždy. Sněte dál. Díky vám se naše sny staly skutečností.“

Kapela Aerosmith, založená v roce 1970 v Bostonu, se rychle proslavila svým energickým a výrazným zvukem. Vydali několik úspěšných alb, včetně Rocks či Pump, a stali se jednou z nejprodávanějších rockových kapel všech dob. Za svou kariéru, která trvala více než půl století, získali řadu ocenění, včetně několika cen Grammy.

Rozhodnutí ukončit činnost přineslo řadu reakcí od kolegů z hudebního průmyslu. Slash z Guns N' Roses na Instagramu vzdal Aerosmith hold a vyjádřil vděk za jejich vliv na jeho hudební kariéru. Brian May z Queen napsal, že byli obrovskou inspirací pro miliony fanoušků po celém světě a že jejich hudba bude žít dál.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lidé mi zesnulého bratra denně připomínají, přiznal herec Michal Dlouhý. Snaží se mu vyrovnat

Tagy:
hudba kariéra hudební skupina Brian May celebrity turné Guns N' Roses Steven Tyler Aerosmith hudební žánr umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika