Vyšel magazín CNN Prima NEWS plný esejí, rozhovorů a reportáží. Je ohrožena svoboda slova?

Zákulisí televize CNN Prima NEWS

Vychází magazín CNN Prima NEWS

Můžeme dnes říkat a psát, co chceme, nebo se do Česka v různých podobách nenápadně vrací (auto)cenzura? Je ohrožena svoboda slova? To je hlavní téma esejí, rozhovorů a reportáží v novém magazínu CNN Prima NEWS, který vychází v pondělí 13. listopadu.

V pořadí třetí vydání výročního časopisu CNN Prima NEWS se opět věnuje klíčovým domácím i zahraničním událostem. Zvláštní pozornost věnuje aktuálnímu tématu svobody slova. Jak se média proměnila vlivem nových technologií, sílící politické korektnosti, ale i vojenských konfliktů, které jsou současně informačními válkami?

Odpovědi se v esejích snaží najít významné osobnosti – mimo jiné slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, bývalí čeští prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman, filozofka Tereza Matějčková, politolog Petr Drulák či mediální expert Jan Jirák.

Rozhovor se šéfem Primy, eurokomisařkou i sociologem

„Je tady obecný příklon k tomu, že média, místo aby informovala, vysílají názory, ať už redakční, nebo převzaté. Názory jsou různé, je to boxerský souboj a vy jako médium jste rozhodčí. Přece se nemůžete vydat do ringu a jít boxovat za jednu stranu,“ říká v rozhovoru Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

O tom, jak vypadá politický ring v praxi, mluví moderátorka diskusního pořadu Partie Terezie Tománková. „Samozřejmě budu korigovat lži, nepravdy a nefér argumenty, není to ale tak, že bych měla ve vysílání vyjadřovat svůj názor jako někde v kavárně s kamarádkami,“ říká.

Její moderátorská kolegyně Markéta Fialová zase mimořádně zajímavě přibližuje začátky vysílání soukromé televize v devadesátých letech.

V magazínu CNN Prima NEWS najdete mimo jiné rozhovor s eurokomisařkou Věrou Jourovou, někdejším mluvčím prezidenta Havla Ladislavem Špačkem, investigativním novinářem Josefem Klímou či se sociologem Martinem Buchtíkem.

Součástí jsou i reportáže, například o obtížném soužití mezi českými Romy a Ukrajinci, o náladách na povolebním Slovensku, anebo článek o tom, co všechno dokáže umělá inteligence. Dozvíte se také o novinkách v televizi a na webu CNN Prima NEWS, o našich plánech do budoucna a mnoho dalšího.

Magazín CNN Prima NEWS Rok 3 vychází v pondělí 13. listopadu 2023 a v prodeji bude za 129 korun. Podívejte se na seznam prodejních míst.

Tagy: