Je to nefér, nemám s tím nic společného. Dcera Putinova mluvčího si stěžuje na sankce

Yelizaveta Peskova

Vývoj bojů na Ukrajině (21.3.)

Dcera Putinova tiskového mluvčího Dmitrije Peskova se vyjádřila k sankcím, které na ni byly uvaleny. Elizaveta Peskovová je považuje za neférové a nesmyslné. Informoval o tom web Insider. Ona i další členové rodiny jsou na blacklistu USA od 11. března, její otec byl sankcionován již dříve. Peskovová nechtěla invazi Ruska na Ukrajinu komentovat, podle svých slov ale podporuje mír.

„Připadá mi to úplně nefér a nesmyslné. Byla jsem překvapena, protože je zvláštní uvalit sankce na člověka, kterému je 24 let a nemá se situací nic společného,“ uvedla pro web Insider dcera mluvčího ruského prezidenta Putina, Elizaveta Peskovová.

V pátek 11. března oznámilo americké ministerstvo financí, že uvalí sankce na Elizavetu i jejího bratra. Jejich otec, Dmitrij Peskov byl sankciován již o týden dříve. Americké ministerstvo zahraničí právě jeho označuje za „hlavního propagandistu Ruské federace“.

Podle amerického ministerstva financí profituje Elizaveta z bohatství svého otce. „Žije luxusním životním stylem, který se neslučuje s platem státního úředníka Peskova a je pravděpodobně postaven na jeho neoprávněně nabytém bohatství, vycházejícího z Peskovových spojení s Putinem,“ zdůvodňuje sankce ministerstvo na svém webu.

Zmiňuje také Elizavetiny sociální sítě, kde prezentuje svůj luxusní životní styl desetitisícům sledujících. Momentálně jich má téměř čtvrt milionu.

V den ruského útoku na Ukrajinu přidala příspěvek, ve kterém napsala „ne válce“. Po chvíli byl ale příspěvek smazán. Instagram je nyní v Rusku zakázán a Elizavetin poslední příspěvek odkazuje na její účet na v Rusku oblíbené platformě Telegram.

Tagy: