Sankce zvládneme, burcovala z luxusu dcera přítele Putina. Běž do první linie, vzkázali jí

Vladimir Putin a Vladimir Plotnikov v roce 2011.

Vývoj bojů na Ukrajině (14.3.2022)

K uvalení protiruských sankcí, které téměř celý svět zavedl kvůli invazi na Ukrajinu, se rozhodla vyjádřit dcera blízkého spolupracovníka prezidenta Vladimira Putina. „Zvládneme všechny těžkosti. Rusko je nejsilnější země,“ má jasno dcera Vladimira Plotnikova, která příspěvek napsala z Dubaje a její fotky na Instagramu jsou v podstatě reklamou na život v luxusu.

Rusko se kvůli invazi na Ukrajinu musí vyrovnat s řadou sankcí. K omezením se rozhodla vyjádřit i dcera poslance Putinovy strany a jeho blízkého spolupracovníka Vladimira Plotnikova Sonia. Ta příspěvek na Instragram napsala z Dubaje. „Zvládneme všechny těžkosti. Rusko je nejsilnější země,“ míní Sonia.

„Celá tato situace všechny Rusy ještě více sblížila. Stali jsme se ještě většími vlastenci,“ dodala Plotniková.

Kritika dívky utápějící se v luxusu na sebe ale nenechala dlouho čekat. „Jděte tedy pracovat jako zdravotní sestra v první linii. Prokažte své vlastenectví,“ napsal jí jeden z uživatelů Instagramu. „Proč nepřijedeš do Ruska a nenapíšeš to samé někde z Ivanova místo Dubaje, nebo se tvé vlastenectví omezuje na příspěvky z jiné země?“ pustil se do ní další. „Putin právě za dva týdny poslal Rusko zpět do zlatých devadesátých let. Bavte se ve frontě na chleba,“ doplnil jeden z uživatelů v narážce na ekonomickou krizi, které západní sankce v Rusku pomalu vyvolávají.

Plotniková si možná neuvědomuje, že protiruské sankce budou mít vliv i na její luxusní styl života, který na sociálních sítích sdílí. Řada luxusních značek totiž v této zemi přestane své zboží prodávat. Své butiky v největší zemi světa už zavřely značky jako Louis Vuitton, Chanel, Gucci či Yves Saint Laurent.

Užívá si i Lavrovova nevlastní dcera

Sonia není jediným potomkem Putinových nejbližších spolupracovníků, kdo si užívá blahobytu. Ministr zahraničí Sergej Lavrov má totiž přes 20 let poměr se Světlanou Poljakovovou a je tak prakticky nevlastním otcem její dcery Poliny. Navzdory Lavrovovu odporu k Západu žije tato dívka v luxusní čtvrti v Londýně.

„Polinin biologický otec není nijak zvlášť bohatý. Sama nemá manžela oligarchu. Když jí bylo 21 let, koupila si byt za 4,4 milionu liber (asi 132 milionů korun – pozn. red.),“ tvrdí o Lavrovově nevlastní dceři blízká spolupracovnice Alexeje Navalného. Maria Pevčichová také dodala, že „její Instagram vypadá jako nepřetržité prázdniny“. Narážela tak na logickou domněnku, kdo Polinu „sponzoruje“.

Tagy: