Je tohle střílečka budoucnosti? V pořadu Enter vstoupíme na unikátní virtuální bojiště

Štáb herně-technologického pořadu Enter si vyzkoušel virtuální bojiště ve hře After H.

ENTER (38)

Revoluce v elektronickém sportu, střílečka budoucnosti i virtuální airsoft. Všemi těmito přízvisky by se dal popsat francouzský projekt EVA, který v unikátní hře kombinuje souboje v digitálních světech s pobíháním po mohutné aréně. A štáb herního a technologického pořadu Enter dostal jedinečnou možnosti si střílení ve virtuální realitě vyzkoušet na vlastní kůži. Relaci můžete sledovat každou sobotu od 22:40 na CNN Prima NEWS a na webu Cnnprima.cz. Na reprízy se pak můžete těšit každé úterý ve 23:40.

Ještě předtím, než moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele vstoupí do virtuálního bojiště, si zrekapitulujeme novinky od technologického giganta Apple. Ten na trh uvedl novou řadu iPhonů, která přišla s jednou zásadní změnou. Výrobce totiž musel přistoupit na evropská pravidla hry a nahradit svůj dosavadní konektor Unií prosazovaným USB-C. V pořadu rozebereme i další vlastnosti, kterými se iPhony 15 a jejich další varianty chlubí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umělá inteligence ve škole? Do výuky patří, vyplývá z průzkumu mezi učiteli

Následně se přesuneme zpět na německý veletrh Gamescom v Kolíně nad Rýnem, kde si moderátorské duo vyzkoušelo unikátní „střílečku budoucnosti“ zvanou After H od francouzského projektu EVA. Společně s dalšími návštěvníky si nasadili VR brýle, vzali do rukou plastové pušky a následně začali pobíhat po obřím QR kódu, který sledoval jejich pohyb, zatímco ve virtuální realitě bojovali na palubě vesmírné lodi. Vedle dojmů z hraní se mohou diváci těšit na exkluzivní rozhovor s tvůrci hry.

Chybět samozřejmě nebude ani tradiční novinkový přehled na konci pořadu, který byl pestřejší než posledně. Dojde na varování před moderními auty shromažďujícími informace o řidičích, sázku americké armády na brýle rozšířené reality či kuriózní kauzu Američanky, jež omylem spolkla svá bezdrátová sluchátka.

Herní a technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 a úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS. Archiv pořadu Enter najdete na webu Cnnprima.cz, stejně jako starší sezony pořadu CNN Prima Gaming. Předešlou epizodu Enteru, která se mimo jiné věnovala nejzajímavějším hrám podzimu, si můžete pustit níže:

Tagy: