Jeden z chlapců, které srazil vlak, stále bojuje o život. Druhý nepřežil

Pomníček na místě, kde chlapce srazil vlak.

Chlapci sraženi vlakem

U železničního přejezdu ve Valašském Meziříčí došlo ve čtvrtek v podvečer k tragické nehodě. Vlak tam srazil dva nezletilé chlapce, jejich přesný věk není známý. Jeden z nich zemřel přímo na místě, druhý bojuje v kritickém stavu o život v nemocnici. Případem už se zabývá policie. Vše nasvědčuje tomu, že se nehoda stala na místě, kde je přechod přes koleje zakázán.

Dvěma nezletilým chlapcům se pravděpodobně stala osudnou mírná zatáčka na trati mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašským Meziříčím. Právě tam se podle informací CNN Prima NEWS ve čtvrtek v podvečer pohybovali, když místem projížděl osobní vlak. Ten oba chlapce smetl.

„I přes veškerou snahu se bohužel jednoho z nich nepodařilo zachránit a umřel přímo na místě. Druhého chlapce transportovala letecká záchranná služba Moravskoslezského kraje do Fakultní nemocnice v Ostravě. Tam jsme ho předali ve vysoko kritickém stavu lékařskému týmu,“ uvedl mluvčí zlínských záchranářů Jakub Omelka.

Oba chlapci se prý pohybovali na místě, kde být neměli. Co přesně se ale stalo, zatím není jasné. „Podle informací, které jsme dostali od provozovatele dráhy, se ta nehoda stala v prostoru veřejnosti nepřístupném, tedy ne na železničním přechodu ani u nástupiště, ale v místě, kde je přechod přes koleje zakázán,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Věk hochů není známý

Případem se zabývá také policie. Ta v pátek ráno redakci CNN Prima NEWS potvrdila úmrtí druhého chlapce, později však toto tvrzení dementovala. „Okolnosti šetří vsetínští kriminalisté, nicméně vzhledem k věku chlapců a s ohledem na jejich rodiny nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace,“ dodal policejní mluvčí Petr Jaroš. Věk hochů záchranná služba ani policie nezveřejnila.

Policisté jen za letošní rok evidují více než 170 případů, kdy vlak srazil člověka. Při těchto mimořádných událostech zemřelo od ledna celkem 126 lidí. Mezi tyto oběti patří také sebevrazi, kteří často využívají železnice k tomu, aby předčasně ukončili svůj život.

Tagy: