Černý den pro motorkáře v Česku. Policie varuje a ukázala fotky ze smrtelných nehod

Na jihu Čech zahynul při nehodě za posledních 24 hodin druhý motorkář.

Nehoda na Klatovsku

Hezké počasí motorkáře láká na projížďky a policisté už evidují první nehody. Za posledních 24 hodin museli jihočeští muži zákona vyšetřovat už dvě dopravní nehody, při kterých řidiči motocyklů zemřeli.

V noci na středu zahynul u Českého Krumlova řidič motorky. Ze zatím nezjištěných příčin vyjel ze silnice a havaroval, informovala policie na svém webu. Jedná se o druhou tragickou nehodu motorkáře v Jihočeském kraji v rozmezí posledních 24 hodin.

Při první z nich zemřel řidič motorky na Jindřichohradecku, který se srazil s autem. Nehody na jihočeských silnicích si od začátku roku vyžádaly 25 obětí.

Policisté tak mají pro řidiče jasný vzkaz: „Sezona je v plném proudu proto počítejte s tím, že motocyklisty budete potkávat čím dál častěji. Jezděte opatrně a předvídejte,“ napsali na Twitter.

Během úterka měla tragické následky také nehoda motorkáře na dálnici D8 u Prahy. V podvečer se tam srazil s kamionem. Před místem nehody se vytvořila kolona. „Byla to bohužel tragická nehoda. Motorkáře, který narazil do nákladního vozidla, se nepodařilo oživit,“ informoval mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

Tagy: