Jiřinu Bohdalovou propustili z nemocnice domů. Je ve vynikajícím stavu i náladě, řekl lékař

Herečka Jiřina Bohdalová byla po otravě jídlem propuštěna do domácího léčení, informoval web Aha.cz. Podle ošetřujícího lékaře Petra Neužila je ve vynikajícím stavu, v dobré kondici a v dobré náladě.

Herečka Jiřina Bohdalová, která byla od minulého úterý v Nemocnici Na Homolce kvůli otravě jídlem, již byla propuštěna domů. Informoval o tom web Aha.cz. Problémy měla herečce způsobit bakterie Yersinia enterocolitica.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Kolářová si na penzi nestěžuje. Pokud by ale nepracovala, musela by se uskromnit

„Jiřinku jsme propustili do domácího pobytu,“ uvedl její ošetřující lékař a kardiolog Petr Neužil. „Je nyní ve vynikajícím stavu, v dobré kondici a taky v dobré náladě. Bude k nám dál docházet na ambulantní ošetření,“ dodal.

Zdrojem onemocnění byl podle něj nějaký nedostatečně připravený pokrm. „Patrně padl nějaký tatarák, anebo nějaké nedovařené maso,“ poznamenal lékař.

„Yersinióza je infekční onemocnění střev vyvolané nejčastěji bakterií Yersinia enterocolitica. K yersiniózám obvykle dochází po konzumaci kontaminovaných potravin, zejména masa, mléka a mléčných výrobků, případně zeleniny nebo zmrzlin,“ stojí na webu Medicínského centra Praha.

K příznakům tohoto onemocnění patří vysoké horečky, silné bolesti břicha, průjmová stolice s příměsí hlenu a krve. Později se k projevům může přidat také zvracení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ohromná ztráta pro herecký svět. Zemřela Maggie Smithová, zazářila v sérii o Harrym Potterovi

Tagy:
jídlo zdraví nemocnice bakterie lékař Jiřina Bohdalová herec Petr Neužil Nemocnice Na Homolce nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika Medicínské centrum Praha