Musím dojechat domu, tvrdil Polák bez pneumatiky. Strážníky v Jaroměři pobavil, pokutě neunikl

Policisté zastavili auto bez pneumatiky.

Cizinec v Jaroměři jel v autě bez pneumatiky

Kontrolu, na kterou dlouho nezapomenou, zažili strážníci z Jaroměře. Na hlavní silnici si všimli polského řidiče, který městem projížděl s jedním kolem bez pneumatiky. Nechtěl si nechat vysvětlit, že v cestě pokračovat nemůže. Strážníci tak absolvovali nevyžádanou lekci polštiny.

Strážníci hlídkovali u hlavní silnice směrem na Náchod, když kolem projelo auto, které upoutalo jejich pozornost. Bylo totiž prakticky bez kola. Není divu, že se ho rozhodli zastavit. „Měl tak závažnou závadu, která vylučovala jeho technickou způsobilost. Motorové vozidlo jsme zastavili, řidiče ztotožnili, upozornili ho na tuto závadu a vzhledem k její závažnosti jsme museli na místo přivolat hlídku státní policie, která řidiči zakázala další jízdu,“ popsal strážník Petr Kučera.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatické záběry hořícího trajektu: Byl to chaos, lidé skákali přes palubu, popsal cestující

Řidič byl polské národnosti a strážníkům sdělil, že mu praskla guma, kterou při sjezdu z dálnice sundal z vozidla. „Já musel do domu dojechat,“ snažil se vysvětlovat. „Takhle dojechat domu? To snad ne,“ opáčili se smíchem policisté.

Řidiče hlídka policistů podrobila dechové zkoušce, která měla negativní výsledek. Zakázali mu další jízdu a zároveň věc vyřešili blokovou pokutou ve výši 2 500 Kč a šesti trestnými body.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž v kradeném autě a s pivem v ruce ujížděl pražským policistům. Nikdy neměl řidičák

Tagy: