Muž v kradeném autě a s pivem v ruce ujížděl pražským policistům. Nikdy neměl řidičák

Pražští policisté naháněli v ulicích Prahy řidiče v kradeném autě, který na sebe upozornil pitím piva za volantem.

Muž v Praze řídil kradené auto a u toho pil pivo

Pražští policisté mají za sebou zásah proti muži, který ukradl auto a pak v něm s pivem v ruce brázdil ulice Prahy. Když ho chtěla hlídka zastavit, snažil se jí ujet. Příslušníci zákona později zjistili, že nikdy neměl řidičský průkaz, informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Řidiči s pivem v ruce, který projížděl ulicemi hlavního města, chtěli policisté vysvětlit, že pití alkoholu není za volantem přípustné. Jenže když zapnuli majáky, muž začal před hlídkou ujíždět.

ČTĚTE TAKÉ: Zlomeniny a šrouby v těle. Policista zakleknutím ženu v Praze těžce zranil, hrozí tvrdý trest

V úprku dosáhl rychlosti až 175 kilometrů v hodině. Jel velmi bezohledně a nebezpečně. Několikrát dokonce přejel přes obrubníky a tramvajový pás. Naštěstí nedošlo ke zranění žádného z kolemjdoucích.

Ujíždějící auto se prohnalo pražskou Švehlovou a Průmyslovou ulicí, přičemž šoféra zradil až nájezd na Kutnohorskou. Jelikož podcenil možnosti vozu, série přejetých obrubníků mu vystavila stopku.

„Policisté následně zjistili, že ujíždějící řidič byl nejen pod vlivem alkoholu, ale také nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Kromě toho seděl ve vozidle, jež bylo podle hlášení čerstvě odcizeno ve Středočeském kraji,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Kropáčová.

Zatímco vůz se v trochu pochroumaném stavu vrátí původnímu majiteli, ujíždějící šofér nejspíš stráví nějaký čas za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strážníci v Praze zachránili štěňata odložená v krabici

Tagy: