Režisér Tomáš Magnusek o posledním natáčení se Simonou Postlerovou. Prožívala peklo, říká

Tomáš Magnusek byl posledním režisérem, který natáčel se zesnulou herečkou Simonou Postlerovou. Ta zemřela nečekaně 5. května ve věku 59 let. Pro CNN Prima NEWS zavzpomínal na její poslední chvíle před kamerou i na to, co prožívala se svým nemocným synem, kterému letos bylo třicet let.

Tomáše Magnuska pojilo se Simonou Postlerovou dlouholeté přátelství. Kdykoliv měl pro ni vhodnou roli, obsazoval ji do svých filmů. Věděl o jejím trápení, které prožívala se synem Damiánem – ten trpí autismem, je u něj potvrzený Aspergerův syndrom a byla mu diagnostikována schizofrenie. „Mám sociální služby, osobní asistenci, domácí péči, chodím do terénu a znal jsem ten její příběh, co zažívala. Bylo to peklo. Pořád jsme tu její situaci rozebírali, ta ženská neměla na růžích ustláno, bojovala, milovala a byla hrozně upřímná,“ prozradil Tomáš Magnusek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nevolej záchranku, prosila zpěvačka Yvonne Přenosilová před smrtí. Sousedka přiblížila její poslední chvíle

Její nečekaná smrt ho hluboce zasáhla. „Byl jsem zrovna s Amforou na Maltě, když mně to volala produkční. Nemohl jsem tomu uvěřit, byl jsem z toho úplně hotovej. Na zdravotní problémy si předtím nestěžovala. Byl to pro mě naprostý šok,“ uvedl režisér, který má na Simonu spoustu vzpomínek.

„Loni jsme se třeba potkali na benzinové pumpě u toalet. Zrovna jsem hubnul. Ona mi povídá: ‚No, to není možný, celou cestu mluvíme o tobě a teď tady na tebe narazíme. Pojď se mnou ven k autu.‘ Tak jsem tam šel, z auta vyšla Regina Rázlová. Byla noc. Sedli jsme si tam, bouchali jednu bagetu za druhou a povídali si o všem možném.“

Natálie Grossová pro mě byla dárek

V jeho nejnovějším filmu nazvaném Společně sami, na kterém spolupracoval s Gabrielou Sittovou, si kromě Simony Postlerové zahrála například Natálie Grossová, Lukáš Langmajer, Martin Dejdar, Yvetta Kornová, Zlata Adamovská, Jana Syslová, Denisa Pfauserová, Markéta Hrubešová nebo Lucie Benešová.

„O Natálce Grossové se říkalo, že je to protekční dítě, ale můžu vám říct, že je to jedna z nejčistších bytostí, se kterou jsem v životě dělal. Neuvěřitelně slušná, milá, pracovitá, nesmírně talentovaná, dělat s ní byl pro mě dárek,“ prozradil o ní Tomáš Magnusek.

Dejdar se nechtěl líbat s Kornovou

Yvettu Kornovou, která má za sebou bouřlivou minulost, protože propadla drogám a alkoholu, obsadil ve filmu s Martinem Dejdarem do rolí bezdomovců. „Yvetta žije lepším životem než před lety, je abnormálně citlivá a musí na sebe dávat velký pozor. S Martinem Dejdarem ztvárnili bezdomovecký pár. Dejdar mi řekl, že mi nikdy neodpustí, že se s ní musel líbat. Říkal, že mě zabije. Když jsme je oblékli do kostýmů, poslali jsme je na nádraží, aby si to vyzkoušeli v reálu. Vyžebrali tam 2 500 korun,“ uvedl Magnusek.

Film Společně sami je složen ze tří příběhů natočených podle skutečných událostí, které prožili mladí lidé v nejzranitelnějším věku. „Například první příběh Bílá sedačka je o dívce, která se nám svěřila, co zažila, když šla na casting na focení. Skončilo to tak, že ta dívka nakonec natočila porno. Dnes už je o deset let starší, ale to video je na internetu a ona se toho už nikdy nezbaví. V České republice se něco podobného stalo tisícům dívek,“ zmínil Tomáš Magnusek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Simona Postlerová zemřela nečekaně ve svém pražském bytě. Kolegové ji milovali

Tagy: