Ráž srazil cyklistu a ujel. Nezastavil jsem, protože si mě lidé rádi fotí, hájí se zpěvák

Zpěvák Jožo Ráž

Zpěvák skupiny Elán srazil cyklistu

Zpěvák Jožo Ráž měl nehodu, v pondělí dopoledne měl srazit v Bratislavě cyklistu, uvedl pro web Nový Čas svědek incidentu. Zpěvák známé skupiny Elán pak podle něj z místa nehody ujel. „Neměl jsem důvod zastavit, protože si mě všude rádi fotí,“ hájil se později Ráž pro televizní noviny na Markíze.

K nehodě došlo v pondělí 10. června krátce před polednem. Na světelné křižovatce ulic Sasinkova a Odborárske námestie tam vůz srazil cyklistu.

Jakub Tomiš, bývalý asistent poslankyně Vladimíry Marcinkové, uvedl, že za volantem měl sedět Jožo Ráž. Zpěvák podle jeho slov měl dokonce z místa nehody ujet. „Krátce poté, co na semaforu naskočila zelená, se přímo přede mnou srazil cyklista s autem. Po této nepříjemné srážce cyklista upadl na zem těsně před moje auto. Řidič auta musel náraz cítit, ale nezastavil a pokračoval v jízdě,“ cituje web Nový Čas Tomiše.

ČTĚTE TAKÉ: Režisér Tomáš Magnusek o posledním natáčení se Simonou Postlerovou. Prožívala peklo, říká

Cyklista údajně nebyl při srážce vážně zraněn. Po kolizi zvedl kolo a odešel na chodník. „Sledoval odjíždějící auto, jehož poznávací značku už neměl šanci vidět. Křikl jsem na něj otevřeným okénkem spolujezdce, abych se přesvědčil, jestli je v pořádku, ale neslyšel mě. Za mnou stála auta, a tak jsem pokračoval v cestě,“ pokračoval Tomiš, který podle svých slov nesnáší řidiče, kteří se chovají na silnicích arogantně k cyklistům.

Když se mu o chvíli později podařilo dohnat vůz na další světelné křižovatce, neváhal prý ani vteřinu a zareagoval. „Zastavil jsem vedle něj, stáhl okénko, on také, a za volantem seděl Jožo Ráž z Elánu,“ popsal svědek s tím, že ho to překvapilo.

„Položil jsem mu předem připravenou otázku, i když osoba adresáta mě v tu chvíli zaskočila: Vy se vážně ani nezastavíte, když auto srazí cyklistu na zem? Odpověděl, že ve zpětném zrcátku viděl, že se postavil, a proto nezastavil. Od člověka, který přežil vážnou dopravní nehodu, bych očekával ohleduplnější chování na silnicích. Ale vlastně, co jsem mohl čekat od Jožo Ráže?“ řekl Tomiš.

Ráž: Neměl jsem důvod zastavit

„Neměl jsem důvod zastavit, protože si mě všude rádi fotí. Všichni něco chtějí, fotky nebo si něco vypít. Velmi nerad se takto ukazuji,“ uvedl Ráž. „Jsem v tomto opatrný, protože mám hrozné zkušenosti s tím, že jsem populární a lidi po mně stále něco chtějí, to se nedá vydržet. Co mám dělat?“ dodal pro Slovenskou televizi Markíza.

V minulosti byl Ráž již třikrát účastníkem dopravní nehody. Poprvé v roce 1999, kdy mu během jízdy na motorce nedal v centru Bratislavy přednost řidič z Německa. Zpěvákovi neposkytl ani první pomoc a odjel. Posléze utekl do Německa a muzikantovi se omluvil až po patnácti letech, připomíná deník Blesk. Ráž byl po nehodě dva měsíce v kómatu. Musel podstoupit pět operací a dva roky se učil znovu chodit, vzpomínal v rozhovoru pro portál Deník.

V roce 2015 pak narazil do řidiče, který zabrzdil na semaforu. Nehoda, kdy zpěvák skončil se svým terénním vozem v kufru auta před sebou, se naštěstí obešla bez zranění. O dva roky později Ráž znovu nedobrzdil a naboural do vozidla před sebou, které se právě vyhýbalo sanitce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Berenika Suchánková vykročila ve šlépějích svého otce. Proč nevěří v čistě ženskou Partičku?

Tagy: