Ujížděče naháněly i policejní vrtulníky. Testoval jsem auto a jsem král Slunce, vysvětlil

Řidič, kterého dopadla policie poté, co ujížděl rychlostí 170 kilometrů za hodinu.

Exkluzivní rozhovor s řidičem, který zběsile ujížděl před policií

Před policií ujížděl rychlostí 170 kilometrů za hodinu. Do honičky, která trvala dlouhých 25 kilometrů, se zapojily také dva vrtulníky. Když strážci zákona nebezpečného řidiče lapili, tvrdil jim, že je král Slunce. Prý se s nikým nehonil a policii bral jako doprovod. K incidentu se exkluzivně vyjádřil pro CNN Prima NEWS.

„S nikým jsem se nehonil. Policii jsem bral jako doprovod. Jen jsem potřeboval otestovat auto,“ řekl reportérovi CNN Prima NEWS na svou obhajobu 47letý řidič.

Nebezpečná honička odstartovala na Strakonické ulici 19. ledna ve chvíli, kdy řidič ve vysoké rychlosti předjel policisty. Když se ho pokusili zastavit a zkontrolovat, sešlápl znovu plyn a začal ujíždět ulicí K Přehradám ve směru na Slapy.

Zběsilá jízda trvala více než dvacet kilometrů. Muž si prý až po desítkách kilometrů uvědomil, že o žádný doprovod nejde, proto zastavil. „Když jsme se navzájem pozdravili jako králové Slunce, popojel jsem na nejbližší volné místo a zastavil. Nechtěl jsem brzdit provoz,“ vysvětlil.

Poté, co ho policisté dostihli, zjistili, že řídil střízlivý a nebyl ani pod vlivem drog. „Důvody, proč ujížděl, byly zmatené. Tvrdil nám, že je bůh Slunce a jde mu o nesmrtelnost nás všech,“ uvedli policisté, kteří na místo činu přivolali také záchrannou službu. Ta muže převezla do psychiatrické nemocnice, ve které strávil šest dní.

Proč si muž říkal bůh Slunce? „Stejně jako Ludvík XIV. si můžu říkat, co chci. Třeba, že jsem Terminátor,“ prohlásil s tím, že lidé na Facebooku užívají také různé přezdívky, nikoliv pravá jména.

Každý někdy jel 170 km/h

Řidičský průkaz mu byl zatím ponechán. Případ krále Slunce tak skončí ve správním řízení. Úřady budou rozhodovat, jak ho za nebezpečnou jízdu potrestají. „Pokud mi to úřady dovolí, budu řídit dál. Pokud přijdu o řidičský průkaz, asi se budu odvolávat třeba až do Štrasburku,“ doplnil muž.

Na tom, co udělal, nespatřuje nic nebezpečného. „Řídil jsem rychle, ale to mám být za to teď oběšený, nebo co? Každý někdy jel 170 km/h,“ pokračoval. „Navíc mě nikdo nepronásledoval, nejsem paranoik. Viděl jsem, že za mnou jedou policajti. Kdyby chtěli, mohli na to šlápnout, zařadit se přede mě a zastavit,“ doplnil řidič s tím, že v autě s ním cestovala jeho kamarádka Lucy.

Podle policie ale cestoval sám. „Ona řídila, je to moje kamarádka. Říkám jí bohyně koček,“ uzavřel muž.

Tagy: