Nebezpečná policejní honička v pražských Strašnicích. Ujíždějící muž měl zákaz řízení

K nebezpečné policejní honičce došlo dopoledne v pražských Strašnicích. Před policisty ujížděl frekventovanými ulicemi města muž se zákazem řízení. Záběry z policejního zásahu zachytily kamery CNN Prima NEWS.

Policejní honičce předcházela obyčejná kontrola. Kolem třetí hodiny odpoledne chtěla hlídka zastavit osobní automobil. V momentě, kdy se na policejním voze rozsvítily majáky, začal řidič ujíždět. „Vozidlo jelo od Černokostelecké ulice až do Vinohradské, kde řidič zastavil u banky,“ řekla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž následně z auta vyskočil a začal utíkat. Jeho vozidlo se přitom samovolně rozjelo a zastavilo až o betonový sloupek. Pokus o únik byl však neúspěšný, policistům se podařilo muže zajistit do několika vteřin.

Krátce po zadržení hlídka odhalila důvod, kvůli kterému se řidič snažil uprchnout. „Policisté na místě zjistili, že má muž zákaz řízení motorových vozidel,“ dodala mluvčí policie. Test na alkohol i drogy řidič odmítl. Případem se tak policisté dále zabývají.

Tagy: