Jsem zklamaný, řekl Šilhavý k vyhozeným hráčům. Připustil komplikace před klíčovým zápasem

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý o skandálu českých fotbalistů

Večerní akce tří českých fotbalistů je pro národní tým velké zklamání a také komplikace. Řekl to trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, podle kterého se trojice provinilců omluvila. Kouč následně připustil, že se jedná o klíčové hráče a může se jednat o velký problém před klíčovým domácím zápasem s Moldavskem. České reprezentaci stačí k postupu na mistrovství Evropy remíza.

Zástupci české reprezentace se k incidentu vyjádřili na tiskové konferenci před pondělním zápasem. Trenér Jaroslav Šilhavý neskrýval své zklamání. „Je to velká komplikace. Nemohli jsme ani udělat nic jiného. Hráči se omluvili a opustili sraz. Doufám, že to neovlivní přípravu na zítřejší důležitý zápas,“ řekl Šilhavý.

ČTĚTE TAKÉ: Hráče jsem v baru potkal náhodou. Poslal jsem je na hotel, tvrdí o skandálu Neumann z FAČR

Podle něj celá situace mrzela i Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchtu. „Byli přepadlí. Omluvili se, ale to je málo. Musí za své následky nést zodpovědnost,“ dodal Šilhavý.

Manažer reprezentace Tomáš Pešír uvedl, jak se realizační tým o alkoholovém dýchánku dozvěděl. „V podstatě jsme v neděli dopoledne obdrželi informace, že se tato věc stala. Sešli jsme se v nejužším vedení a řešili, jak situaci posunout dál. Došli jsme k závěru a zavolali jsme si je. Sdělili jsme jim výsledek a oni ho přijmuli,“ řekl Pešír.

Ten také uvedl, že cítí za chování hráčů zodpovědnost. „Jsem v pozici, kdy zodpovědnost nesu. My to tady ale nemáme postavené na tom, že chodíme hráčům večer zhasínat světlo,“ dušoval se Pešír.

K celé situaci se vyjádřil i kapitán Tomáš Souček, podle kterého je situace mrzutá pro všechny strany. „Ty tři hráče to mrzí o to víc, protože odvedli obrovský přínos a budou chybět. Potrestání je největší pro ně. Oni s námi chtěli být a splnit ten společný cíl,“ řekl Souček.

Sám následně nevyvrátil, že měl odlišný názor než realizační tým. „Já jako kapitán jsem k tomu něco měl. Řekli jsme si to s trenéry a realizačním týmem. Odpověď nechám mezi námi,“ dodal kapitán fotbalové reprezentace.

Tagy:
Tomáš Souček Jaroslav Šilhavý Vladimír Coufal Jan Kuchta Jakub Brabec Reprezentace Česká fotbalová reprezentace Tomáš Pešír