Matka by tohle neměla. Místní hovoří o motivech Jany, k domu Adámka nosí plyšáky i svíčky

Smrt matky a jejího syna Adámka otřásla všemi, kdo se o tragédii dozvěděli. V místě, kde měl údajně tříletý chlapec bydlet, nemluví lidé o ničem jiném. Navíc se objevily informace o zanechaném dopise na rozloučenou od jeho matky. Místní lidé mluví také o pomníku, jenž měla čtyřicetiletá Jana pro syna postavit. Redakci CNN Prima NEWS však takové informace zatím nikdo oficiálně nechtěl potvrdit.

V případu, kdy měla matka zabít svého tříletého syna a následně se oběsit, vyplouvají na povrch další informace. Například na místě, které kriminalisté v den nálezu těl dokumentovali, měla Jana nechat vzkaz a postavený pomník pro dítě. Policie se k tomu však vyjadřovat nechce. „K tomuto případu bohužel nemůžu poskytovat bližší informace,“ konstatovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Matku s tříletým synem zachytila kamera jednoho z obchodů v Peci pod Sněžkou. Oba mířili i se sáňkami k lanovce, která vede na Sněžku. Další kamera je zaznamenala na přestupní stanici na Růžové hoře, kde matka se synem vystoupili. Následně šli směrem k nedaleké chatě Portášky. Tam už ale nedorazili. V pondělí 2. ledna odpoledne jejich těla objevili záchranáři bez známek života.

Podle zjištění CNN Prima NEWS nejprve matka svého syna uškrtila a následně spáchala sebevraždu. „Je to tragédie, je to neštěstí,“ popsal své pocity jeden z místních. „Já jsem nad tím hodně přemýšlela a říkala jsem si, že pravděpodobně paní musela být hodně, asi psychicky, vytížená z té situace, že syna svěřili do plné péče otci. Takže možná to ji k tomu mohlo vést? Myslím si, že ano, nicméně to neomlouvá, co provedla svému synovi,“ myslí si další z místních.

U vchodu do domu, kde Jana se svým tříletým synkem a manželem bydleli, zapálili lidé na připomínku svíčky a položili zde malému chlapci i dva plyšáky. „Hrozné je to v tom, že matka by neměla tohle udělat, i když Bůh ví, v jakých podmínkách se nacházel,“ říká jeden z obyvatel Horoměřic, kde žena se synem bydleli. „Mám vlastní dítě, nedokážu si představit ani její myšlenky, co jí k tomu vedly, aby o něčem takovém vůbec uvažovala, natož aby to provedla,“ doplnila další.

„Velmi často ten úmysl vzniká před tím, než se realizuje. Čili velmi pochybuji, že by to byl nějaký okamžitý nápad. To si myslím, že na to se ta paní už připravovala,“ popsal psycholog Jan Lašek. Policisté, kteří případ vyšetřují jako vraždu a sebevraždu, ho nakonec nejspíš odloží, protože zřejmě nebude koho stíhat.

Tagy:
les Krkonoše Pec pod Sněžkou dům Sněžka Česko plyšák Růžová hora okres Praha-západ Portášovy Boudy