K sobě jsem hyperkritická, přiznává Tománková z Partie. Doma zpovídá i přítele

Moderátorka CNN Prima NEWS Terezie Tománková

POVÍDEJ (22)

Novinařině se Terezie Tománková věnuje přes 20 let. V pořadu Partie televize Prima zpovídá zejména české politiky. A zatímco v práci musí občas užít tvrdé lokty, doma se snaží být milující ženou. Tyto role se jí ovšem nedaří vždy skloubit. „Občas na to zapomenu a práci si přenáším domů. Přítel mi pak říká, že není politik, tak ať ho nevyslýchám, že je to odporné,“ přiznala Tománková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Terezie Tománková vystudovala žurnalistiku v Olomouci, více než 20 let je jednou z hlavních tváří zpravodajské relace televize Prima. Diváci ji znají zejména díky pořadu Partie, který moderuje.

„Politiku jsem začala dělat poměrně brzy a hodně času jsem trávila ve Sněmovně nebo na Úřadu vlády. Tenkrát ta politika byla také zajímavá. Byla velmi nestabilní vládní koalice, byla to doba kauzy Stanislava Grosse,“ popsala známá moderátorka.

Ve svém nedělním pořadu zpovídá zejména politiky. Po letech zkušeností už dobře ví, jak na ně. „Politici běžně hrají hru. Když začínají mlžit a kličkovat, vždycky to poznám. Jsou v tom mistři. Někteří to mají v sobě od přírody, jiní na základě mediálního tréninku. Když se chtějí vyhnout odpovědi, vědí, co mají říkat. A co dělám já? Snažím se ptát na otázku pořád dokola, klidně i osmkrát po sobě,“ prozradila Tománková s tím, že ne vždy se jí podaří odpověď vydolovat. Hlavu si s tím ale neláme. „Jdu dál. Člověk nemůže nad jednou otázkou strávit hodinu,“ přiznala.

K sobě je prý moderátorka televize Prima hodně kritická. „Celou neděli si dané vysílání přehrávám v hlavě. Doma v posteli si pak říkám, co všechno jsem udělala špatně, že jsem se měla zeptat lépe. Jsem k sobě hyperkritická,“ řekla. O vysílání si povídá s přítelem i dcerou. „Někdy jsem po vysílání v pohodě a emocionálně nabitá. Někdy zas jak přejetá parním válcem. Doma pak skoro ani nemluvím,“ popsala.

Parťákem Tománkové je její 16letá dcera

Ve vysílání musí jít emoce stranou, naopak doma se prý snaží být milující ženou a matkou. Tyto role se jí prý občas ale nedaří skloubit tak, jak by si představovala. „Občas to drhne. Občas na to zapomenu a práci si přenáším domů. Přítel mi pak říká, že není politik, tak ať ho nevyslýchám, že je to odporné. Jinak jsem ale velmi emotivní člověk a snažím se být milující ženská,“ přiznala.

V pořadu Povídej Tománková zavzpomínala také na dobu, kdy dostala nabídku na moderování Hlavních zpráv. Její dceři bylo tenkrát 8 měsíců. „Hrozně mě potěšilo, když mě pozvali na konkurz. Ale dcera byla ještě miminko a já si neuměla představit, že ji dám na hlídání. Musela jsem se vyrovnat s tím, že už nebudu máma na plný úvazek,“ řekla. „Nepředstavovala jsem si, že to přijde tak brzo. Zkusit jsem to ale musela,“ doplnila.

Dnes už je její dceři 16 let. „Nemám pocit, že bych něco promarnila. V době, kdy jsem nebyla v práci, jsem se na 100 procent věnovala Emě a dnes jsme s ní silná dvojka. Mou práci sleduje a hodně mě podporuje. Je to silná ženská a můj parťák,“ svěřila se Tománková. Na celý rozhovor se můžete podívat v úvodním videu.

Tagy: