Kabelka menší než zrnko soli za 1,4 milionu? Pár se jich ztratilo, řekli výrobci slavné značky

Mikroskopická kabelka, menší než ucho jehly, se na aukci prodala za 63 750 dolarů (zhruba 1,4 milionu korun). Výrobek menší než zrnko soli se prodával i s mikroskopem a podle svých autorů poukazuje na trend miniaturních kabelek, které už neslouží ke svému původnímu účelu, protože se do nich nic nevejde. Informoval o tom server BBC.

K plnému docenění designu drobného módního doplňku je potřeba mikroskopu, kabelka totiž měří pouhých 657 × 222 × 700 mikrometrů. Neonově zelená taška vytištěná na 3D tiskárně má na sobě vyvedené ikonické logo výrobce luxusních kabelek Louis Vuitton, se značkou ale nemá žádnou spojitost, podotýká BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Panenka v kroji či lístky na koncert. Jaké dary si učitelé odnášejí od školáků za vysvědčení?

„Je tak malá, že by prošla uchem jehly,“ uvedli autoři kabelky, umělecký kolektiv MSCHF. Skupina původem z newyorského Brooklynu je známá svými kontroverzními návrhy. Patří mezi ně boty, které obsahují lidskou krev nebo svěcenou vodu, parfém vonící po mazivu WD-40 nebo obří červené gumové boty, které se letos staly hitem internetu.

Tentokrát se skupina MSCHF rozhodla věnovat trendu malých kabelek, který její členové dovedli do extrému. „Máte velké kabelky, normální kabelky a malé kabelky, ale my máme poslední slovo, co se miniaturizace kabelek týče,“ uvádí MSCHF na Instagramu. „S tím, jak se kdysi funkční předmět jako kabelka stává menším a menším, jeho status se stává postupně větší a větší abstrakcí, až je z něj jen nosič značky,“ dodává skupina.

Kabelka je natolik malá, že se některé vzorky během výroby ztratily. Nový majitel by se ale ztráty obávat neměl, protože součástí aukce byl i mikroskop s digitálním displejem, dodává BBC.

Tagy: