Do školky přinesl kalašnikov a granátomet. Bojovník děti učil pravou obranu vlasti

Čtyřleté děti v mateřské školce v Koroljově u Moskvy se učily, jak se zachází se zbraněmi. Veterán Pavel Firsov z prokremelského hnutí Bojové bratrstvo jim představil útočnou pušku AK-47 a protitankové granátomety. Ukazují to záběry, které se objevily na sociálních sítích. Jejich pravost nelze nezávisle ověřit.

Malé děti ve věku čtyři a pět let se v ruské mateřské školce v Koroljově u Moskvy učily, jak se zachází se zbraněmi. Podle záběrů, které se šíří na sociálních sítích, jim Pavel Firsov z militantního prokremelského hnutí Bojové bratrstvo představil útočnou pušku AK-47, tzv. kalašnikov, a protitankové granátomety. Podle britského webu Dialy Mail se děti učily „vlastnostem, které charakterizují pravého obránce vlasti“.

„Pochopil jsem správně, že si bojovník přinesl do školky samopal a plamenomet?“ cituje britský web jednoho z diskutujících. „Za mého dětství přišel něčí dědeček ověšený medailemi a se slzami v očích vyprávěl, že válka je strašidelná,“ uvedl další. „Teď se ruským dětem říká, jak a čím zabíjet zlé lidi,“ dodal.

Jiní se ale Firsova zastávají. „Je lepší, když samopal a plamenomet přinese do školky bojovník, který to s dětmi myslí dobře, než terorista,“ napsal jiný. Další je toho názoru, že jinak by z dětí vyrostli zbabělci. „Učitel“ Pavel Firsov je veteránem vojenských operací a vojenské lekce poskytuje pravidelně. Až doposud šlo ale vždy o starší děti.

Britský web zároveň upozornil na to, že výuka se konala v době, kdy Rusko na Ukrajině čelí těžkým ztrátám. Podle Kyjeva Rusové přišli již o desítky tisíc vojáků. Rusko oznámilo své oficiální ztráty naposledy v září, kdy ministr obrany Sergej Šojgu uvedl, že na Ukrajině zemřelo 5 937 ruských vojáků. Čísla ale nelze nezávisle ověřit.

Tagy:
Moskva zbraň Ukrajina děti Rusko Kyjev školka AK-47 Sergej Kužugetovič Šojgu