MAPA: Kde ušetřit a najíst se do 100 Kč? Desítky restaurací nabízejí obědy za „lidovku“

Ceny obědových menu v srpnu mírně klesly. Kde se najíte do 100 korun?

Restaurace s jídly za stovku

Časté návštěvy restaurací mohou pěkně potrápit peněženku, naštěstí ale stále existují výjimky, kde se dá dobře a levně najíst. Redakce CNN Prima NEWS využila tipy od čtenářů a diváků a navštívila další takové podniky.

Dvě z levných restaurací se dokonce nacházejí ve stejném městě – Hradci Králové. V restauraci Pod Strání každý den nabízejí jedno jídlo pod sto korun. Zpravidla jde o nějakou českou klasiku.

Mapa s více než 40 podniky po celé republice, kde nedáte za oběd více než 100 Kč:

„Meníčka máme za 99, 109 a 119 korun. Vždy se snažíme, aby jedno jídlo bylo do stovky. Ještě zhruba před rokem jsme taková jídla měli dvě, pak jsem ale zdražoval. Přesto jsem si říkal, že jedno ještě nechám pro ekonomicky nejslabší lidi,“ svěřil se CNN Prima NEWS majitel restaurace Radek Řehák.

Dalším oblíbeným podnikem v Hradci je Retro Bistro v ulici Pospíšilova, přes oběd zde bývá pravidelně plno. „Chodí hodně lidí. Jsme rádi, že je tady máme. Nejvíce přicházejí důchodci, protože jich je v okolí nejvíc,“ zhodnotila situaci tamní prodavačka Zora Stránská.

ČTĚTE TAKÉ: Polákům při pohledu na české ceny spadla brada. Není divu, že berou naše obchody útokem, tvrdí

„Vždycky je cena stejná. Jedna polévka a na výběr ze tří obědů. Za tuto částku prodáme denně asi 100 jídel,“ dodala.

Pokud budete mít někdy cestu do Valdic, určitě navštivte Villu Libosad, která leží nedaleko valdické věznice. Za stokorunu dostanete třeba výpečky s bramborovým knedlíkem a zelím, řízek s bramborovou kaší nebo rizoto.

„V naší denní nabídce máme pět až osm jídel, přičemž vždy jedno nebo dvě stojí 99 korun,“ sdělila provozní ředitelka Villy Libosad Lea Svobodová a dodala, že jejich cílem jsou spokojení zákazníci a věří, že i za tuto cenu jim mají co nabídnout.

Pokud i vy máte tip na restauraci či jídelnu, kde se dá dobře najíst do 100 korun, určitě nám ho pošlete na email zpravy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku začínají vánoční trhy. Podívejte se, kolik zaplatíte za svařák, grog či trdelník

Tagy: