Kapela Queen vydala písničku nahranou před 30 lety. Zapomněli jsme na ni, přiznal bubeník

kapela Queen (1976)

Neznámá píseň Queen

Kapela Queen vydala skladbu Face It Alone, kterou nahrála před více než 30 lety s frontmanem Freddiem Mercurym. Bubeník kapely Roger Taylor přiznal, že na písničku zapomněli.

Legendární kapela Queen vydala novou skladbu, kterou nahrála v roce 1988 s frontmanem Freddiem Mercurym. Původně se měla objevit na albu The Miracle, které vyšlo v roce 1989. Nakonec se na něj nedostala a později byla zapomenuta. „Na tuhle skladbu jsme trochu zapomněli,“ řekl bubeník kapely Roger Taylor pro web Sky news.

Znovuobjevena byla, když se produkční tým Queen vrátil k nahrávání a pracoval na připravované reedici alba, která má obsahovat i rozhovory kapely ve studiu v Londýně a ve švýcarském Montreux.

„Jsem šťastný, že se našemu týmu podařilo skladbu najít,“ řekl kytarista kapely Brian May. „Po všech těch letech je skvělé slyšet nás všechny čtyři, pracovat ve studiu na skvělém nápadu na píseň, který se nikdy nepodařilo dotáhnout do konce. Až teď,“ dodal.

Úplně novou písničku kapela naposledy vydala v roce 2014. Tehdy se na novém albu Queen Forever objevily tři nové skladby –⁠ Let Me In Your Heart Again, Love Kills a There Must Be More To Life Than This.

Píseň Face It Alone je tak novou skladbou po osmi letech. Vyšla krátce před reedicí třináctého alba The Miracle, které kapela poprvé vydala v roce 1989. Obsahovalo skladby jako I Want It All, Breakthru, Scandal a The Invisible Man a ve Velké Británii se tehdy dostalo na první místo. Jeho nová verze vyjde v listopadu.

Skupina Queen, kterou tvořili Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor a John Deacon, vznikla v roce 1970 a stala se jednou z nejprodávanějších hudebních skupin na světě. Mezi její nejznámější hity patří Don't Stop Me Now, Under Pressure, Somebody To Love, Another One Bites The Dust, We Will Rock You, I Want To Break Free nebo Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury zemřel na komplikace spojené s AIDS v roce 1991 ve věku 45 let. Brain May a Roger Taylor nadále vystupují jako skupina Queen, ve které zpívá Adam Lambert.

Tagy:
Londýn Freddie Mercury hudební skupina Brian May Queen Montreux Sky News Roger Taylor Adam Lambert John Deacon