Karel Heřmánek žil v luxusním domě v Jevanech. Zaplatil za něj 15 milionů korun

Zesnulý herec Karel Heřmánek se svou milovanou manželkou Hanou žil v Jevanech, uprostřed lesů a malebné přírody. Tam si na začátku devadesátých let zakoupil rozlehlý pozemek a o patnáct let později si tam nechal postavit luxusní a velmi netypický dům.

Karel Heřmánek si na začátku devadesátých let v Jevanech zakoupil na romantickém místě mezi stromy, ve svahu nad rybníkem, poblíž vil, kde v minulosti žil zpěvák Karel Gott nebo producent Petr Kratochvíl, rozsáhlý stavební pozemek. S manželkou Hanou si tam o patnáct let později nechali postavit vysněný luxusní dům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co herce Karla Heřmánka dohnalo k sebevraždě? Ke zbraní měl odpor. Nemám je rád, sděloval

Místo si nevybrali náhodou. Předtím měli pronajatý letní byt v nedalekých Louňovicích a tamní kraj je okouzlil. Rozpočet stavby tehdy činil 15 milionů korun. „Máme ale sponzorské smlouvy od firem dodávající stavební materiál, díky kterým zaplatíme asi půlku. Stavíme společně s Hančinými rodiči. Jsme obyčejní lidé, kde bychom tolik peněz vzali. Vlastní dům byl náš velký sen,“ líčil tehdy Karel Heřmánek pro deník Blesk.

Firma si vzala zálohu a zmizela i s penězi

Na výběr stavební firmy však s manželkou zpočátku neměli štěstí. Zaplatili zálohu jedné společnosti, která pak zmizela i s penězi. Až druhá firma byla spolehlivá a dům jim postavila přesně podle jejich přání. Svojí rozlohou, výškou a netypickým tvarem se vymyká všem ostatním. Herec se svou rodinou tam našel vše, co k životu potřeboval. Krásnou přírodu, klid a soukromí. „Jevany jsou nádherným místem pro život,“ pochvaloval si herec.

Z prvního manželství měl dvě dcery, z druhého tři syny

Karel Heřmánek se během života oženil dvakrát. Z prvního manželství se zubařkou Stanislavou měl dvě dcery, Karolínu a Kristýnu. S bývalou televizní hlasatelkou Hanou, která se stala jeho osudovou ženou a druhou manželkou, měl tři syny: Karla, Josefa a Františka. Jejich manželství patřilo mezi idylické. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ svěřoval se v minulosti Karel Heřmánek redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

Karel Heřmánek spáchal sebevraždu v sobotu 24. srpna na střelnici Placy ve Višňové u Příbrami. Bylo mu 76 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: