Karlštejn, Hluboká i Praha. Letecký simulátor od Microsoftu ukazuje krásy virtuálního Česka

Nejnovější verze hry Microsoft Flight Simulator ukazuje krásy České republiky.

ENTER (42)

Jedna z nejstarších videoherních sérií na světě se chlubí krásami České republiky. Letecká hra Microsoft Flight Simulator se totiž nedávno dočkala aktualizace, která do titulu přináší vylepšená česká města i významné památky. Hráči si tak mohou vychutnat hrad Karlštejn, zámek Hluboká nad Vltavou či celou Prahu z pohodlí virtuálního kokpitu. Nejen o tom bude řeč v nejnovější epizodě herně-technologického pořadu Enter, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 či úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či na webu CNNPrima.cz.

O Microsoft Flight Simulatoru není řeč jen náhodou. Díky českému zastoupení technologického velikána se štáb pořadu Enter vydal do Roudnice nad Labem, kde na něj čekaly nejen počítače a konzole s hrou v nejnovější verzi, ale také zážitkový let ve vrtulníku či lehkém letounu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jako holokaust, popsal útok Hamásu elitní izraelský hráč redakci CNN Prima NEWS. Čechům je vděčný

Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele si pro jistotu vyzkoušeli obojí a o své dojmy se podělí v prvním tematickém bloku. Dojde i na krátké rozhovory se zástupci Microsoftu či streamerem Štěpánem Páťalem, který se ve hře vydal na virtuální cestu kolem světa.

V druhé reportáži se vrátíme zpět na zem, konkrétně do Vodafone PLAYzone Areny. Právě tam totiž proběhl první domácí turnaj ve střílečce Counter-Strike 2, která v esportových kláních postupně nahrazuje předešlou verzi Global Offensive. Na pražském Chodově se o medaili ucházely špičky domácí scény, vítězem se nicméně stal elitní tým Dynamo Eclot.

Ten má navíc na kontě dramatický příběh jejich izraelského střelce Guye Trachtmana, který jen pár dní před turnajem musel utéct ze své domoviny před teroristickými útoky hnutí Hamás. Sám totiž bydlí nedaleko hranic s Pásmem Gazy. Nakonec se mu podařilo dorazit do Prahy a ukořistit svému týmu vítězství.

V přehledu technologických novinek se opět dotkneme Izraele a dopadu války s radikály na jeho IT firmy. Také se podíváme na záhadné samovolné vypínání mobilních telefonů iPhone, se kterým si doposud nikdo neví příliš rady.

Herně-technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 či v úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS, odvysílané epizody najdete na webu CNNPrima.cz. Nejnovější díl můžete zhlédnout na začátku článku, předcházející epizodu pak níže:

Tagy:
esport letectví holokaust Izrael krása technologie videohry pořady CNN Prima NEWS Microsoft Xbox gaming simulátor Praha Counter-Strike Gaming CNN Prima Gaming Hrad Karlštejn Zámek Hluboká Dynamo Eclot Counter-Strike 2 Enter Guy Trachtman Microsoft Flight Simulator