Kate mi změnila život, tvrdí bývalá kriminálnice. Princezně poslala povzbudivý vzkaz

Princezna Kate při rozhovoru s Francescou Fattoreovou

Princezna Kate dostává pozdravy a dary z celého světa

Setkání s princeznou Kate pro mě bylo velkou inspirací, sdělila deníku Daily Star bývalá vězeňkyně Francesca Fattoreová. V roce 2020, kdy ještě pobývala za mřížemi, dostala příležitost vyprávět princezně svůj životní příběh. Kate ji tehdy prý vyslechla a utvrdila v tom, že je na správné cestě k lepšímu životu. Když se Fattoreová dozvěděla o rakovině, s níž princezna nyní bojuje, poslala jí povzbuzující vzkaz.

Fattoreová vyrostla v milující rodině ve Velké Británii, ale brzy přičichla k drogám. Později je začala i prodávat, což ji nakonec dostalo v jejích jednatřiceti letech do vězení, a to na tři roky a osm měsíců, napsal deník Daily Star.

ČTĚTE TAKÉ: Vlasy princezny Kate? I na dokonalost má vliv počasí, ukazuje fotka z návštěvy Tichomoří

Ve věznici sdílela prostory s nejnebezpečnějšími ženami Británie, například s Mairead Philpottovou, která zavraždila svých šest dětí. „Došlo mi, že tam je se mnou pár šílených, zlých a odporných lidí,“ vzpomínala Fattoreová.

Ona sama se rozhodla o svou budoucnost zabojovat. Po dokončení dvanáctitýdenního rehabilitačního programu dostala za odměnu příležitost setkat se s princeznou Kate. „Byla jsem tehdy extrémně nervózní, ale ona mě uklidnila. Byla tak opravdová a upřímná, nic na ní nebylo falešné. Přišlo mi, že ji opravdu zajímá můj životní příběh,“ sdělila deníku Mirror a dodala, že jí setkání utvrdilo v tom, že je na správné cestě.

Zpráva o nemoci princezny Kate, která na konci března prozradila, že se léčí s rakovinou, Fattoreovou velmi zasáhla. V současné době se totiž sama stará o maminku, která touto nemocí rovněž trpí. „Je to zničující, člověk se cítí naprosto bezmocný. Je mi Kate moc líto, protože je to upřímný, milý a starostlivý člověk. Nerozumím tomu, proč se to muselo stát zrovna jí,“ sdělila.

V rozhovoru pro deník Mirror Kate vyzvala, aby vždy pamatovala na tato slova: „Vy nemusíte žít s rakovinou, rakovina musí žít s vámi. Nenechte ji, aby vás porazila.“

Fattoreová je nyní čistá a provozuje vlastní kanál na YouTube, kam zve další bývalé vězenkyně, aby se podělily o své životní příběhy a daly tak naději dalším ženám. Rovněž založila také organizaci UkExFemalePrisoner, která má vytvářet bezpečný prostor pro bývalé vězenkyně, které chtějí začít znovu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
Velká Británie rakovina princ Harry YouTube věznice královská rodina Karel III. Britská královská rodina Catherine, princezna z Walesu Daily Mirror Daily Star