Facka národu, zkritizoval Vízek flámující fotbalisty. Ze selhání viní celý realizační tým

Kauza s reprezentanty na flámu v nočním klubu je facka celému fotbalovému národu, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS bývalý člen národního týmu a olympijský vítěz z roku 1980 Ladislav Vízek. „Kluci si asi mysleli, že už postoupili. Za nás se oslavovalo až po vyhraném zápase,“ pronesl v nadsázce. Chování Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty je podle něj neomluvitelné. Někdejší kanonýr doufá, že realizační tým reprezentace brzy skončí.

Vízek přístupu hráčů nerozumí. „Je to facka celému fotbalovému národu,“ nešetřil své mladší kolegy. „Kluci si asi mysleli, že už postoupili. Za nás se oslavovalo až po vyhraném zápase. Určitě nevěděli, že je v pondělí čeká ještě Moldavsko,“ glosoval.

K TÉMATU: Detaily z hotelu fotbalistů: Z hráčů táhl alkohol. Kapitán chtěl skandál tutlat, tvrdí zdroj

Vízek zdůraznil, že se jedná o velmi důležitý zápas, na jehož výsledek čeká celá země. „Nepochybuju o tom, že postoupíme, máme výhodu v tom, že nám stačí remíza. Celý zápas byl ale postaven do velmi negativního světla. Fanoušci teď neví, co si mají myslet,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS.

V utkání prý bude chybět jak Coufalův um, tak Brabcova obrana. Kuchta je ale na své pozici nahraditelný. „Je neuvěřitelné, že si něco takového dovolili. Nechápe to skutečně nikdo,“ zopakoval s tím, že se jedná především o špatnou vizitku realizačního týmu. „Hráči si mysleli, že jim nehrozí žádný postih. Doufám, že zápas s Moldavskem bude pro trenéry poslední,“ opřel se do reprezentačního výběru Vízek s tím, že Fotbalová asociace dostala jasný signál k výměně trenérů.

Fotbalová legenda také dodala, že večírek tří reprezentantů je selháním nejen realizačního týmu, ale i generálního manažera. „Konec kvalifikace je natolik trapný, že jsem o změně naprosto přesvědčený. K té ale mělo dojít už dávno,“ pronesl.

Moldavci nechají na hřišti duši

I když jsou fanoušci přesvědčeni, že se český tým do kvalifikace Eura probojuje, je třeba se podle Vízka mít před moldavským výběrem na pozoru. „Je to zápas o přímý postup. Moldavští hráči tak budou mít životní příležitost, na trávníku nechají duši,“ upozornil bývalý kanonýr ve vysílání CNN Prima NEWS. O českém zastoupení v nominaci na Euro přesto nepochybuje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šilhavý je slabina. Mluví za něj uklízečky a hráči mu chodí na diskotéky, kritizují legendy

Tagy: