Kauza Růžička: Naštvaní organizátoři ruší jeho zápasy. Měl by se srovnat, tvrdí

Tadeáš "Mawar" Růžička

Pokračování kauzy kolem Růžičky

Údajné agresivní chování Tadeáše Růžičky alias Mawara odsoudily nejen tváře bojové scény, ale i organizátoři zápasů. Ti na poslední chvíli zrušili jeho odvetný zápas s Janem Škopem. Rozloučit se ale může i se zápasem v Clash of the Stars. Podle pořadatelů je jeho chování nepřijatelné a vrhá špatné světlo na bojový sport jako takový.

Tadeáš „Mawar“ Růžička je český zápasník, který se zapsal do povědomí nejen svými sportovními úspěchy, ale v poslední době především agresivitou, jak ukázal nedávný incident. Růžička měl ve společnosti svých kumpánů napadnout jednoho z návštěvníků koupaliště. Kvůli tomu zřejmě přijde o svobodu, ale i o další možnosti představit se v ringu. Jednou z nich měl být víkendový souboj s Janem Škopem.

ČTĚTE TAKÉ: Tvrzení? Účelová, reaguje vedení policie na kauzu „kameramana ze sprchy“. Množí se ale rozpory

„Byli jsme dosti na vážkách. Pro nás to měl být velice zajímavý zápas, protože Mawara nedávno porazil, měla to být odveta. Dlouho jsme řešili situaci, která nastala. A nakonec jsme se rozhodli zápas zrušit,“ potvrdil bývalý boxer a spolupromotér akce RedFace Lukáš Konečný pro CNN Prima NEWS.

Podobně se k tomu staví i další organizace bojových sportů. „Vzhledem k tomu, co se stalo, co zase vyplynulo na povrch, jsme se rozhodli zápas zrušit,“ uvedl jednatel Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy pro CNN Prima NEWS. „Mawar je dobrý sportovec, mohl se sportem živit na dobré, vysoké úrovni. Zbytečně si to kazí. Měl by se srovnat,“ dodal.

Podle marketingového experta Tomáše Buzka, kterého redakce CNN Prima NEWS oslovila, může mít Růžičkovo chování vliv na celé sportovní odvětví. „Může to mít dopad na obraz bojových sportů u veřejnosti, což by speciálně u MMA byla škoda, protože je to jeden z nejpopulárnějších a nejvíce rostoucích sportů u nás,“ sdělil Buzek pro CNN Prima NEWS.

Kauza by podle něj mohla vyvolat i tlak organizátorů na sponzory, kteří mají se zápasníky uzavřené smlouvy. „V těchto smlouvách by měli mít lépe podchycené i vystupování zápasníků na veřejnosti,“ podotkl Buzek.

Mawarovo chování odsoudilo i několik sportovních celebrit, mezi nimi i Karlos Vémola. O tom, zda Tadeáš Růžička skončí za údajný incident na koupališti za mřížemi, bude rozhodovat soud. V současné době je stále v podmínce za zbití muže na ulici.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Otčímovi zasadil přes dvacet ran nožem, půjde do vazby. Kolem případu je několik nejasností

Tagy:
kariéra koupaliště Karlos Vémola sport Lukáš Konečný úpolový sport Tadeáš Růžička sportovní disciplína