Černá kronika SSSR: Konzervy s kaviárem přivedly papaláše na popraviště
Když v roce 1976 někteří Moskvané otevřeli konzervy se šproty, spadla jim údivem čelist. Místo té nejlevnější ryby byl uvnitř pravý černý kaviár – delikatesa, kterou si mohli dovolit jen o svátcích. Tak začal první ze série velkých případů rozkrádání státního majetku, kdy škody šly do milionů rublů. Na konci byly dlouhé tresty vězení a rozsudek smrti.
V restauraci Triton řádil ďábel. Tak hříšné menu jste ještě nejedli
Život je plný pokušení. A občas je příjemné některým z nich podlehnout. Právě touto filozofií se řídil šéfkuchař vyhlášené restaurace Triton Tomáš Kohút při přípravě nového menu. Vzal si totiž k ruce legendární Dantovo peklo a všechny chody připravil jako unikátní kulinární prezentaci jednotlivých hříchů.
Levitate přesouvá svůj unikátní přístup ke gastronomii na novou adresu
Oceňovaná kreativní kuchyně Levitate se přestěhovala a nově otevírá svůj jedinečný prostor na prestižní adrese na Vinohradské ulici na pražských Vinohradech. Prostor je rozložendo čtyř výškových úrovní s cílem ještě více umocnit nevšední zážitek z gastronomie, která vychází ze základů moderní severské kuchyně, kde se zdůrazňuje vždy plné využití lokálních surovin.