V restauraci Triton řádil ďábel. Tak hříšné menu jste ještě nejedli
Než začnete číst Co byste měli vědět, než začnete číst
Jak chutná hřích? Nové menu v Praze slibuje nezapomenutelný zážitek.
Šéfkuchař Tritonu spojuje jídlo s emocemi.

Život je plný pokušení. A občas je příjemné některým z nich podlehnout. Právě touto filozofií se řídil šéfkuchař vyhlášené restaurace TritonTomáš Kohútpři přípravě nového menu. Vzal si totiž k ruce legendární Dantovo peklo a všechny chody připravil jako unikátní kulinární prezentaci jednotlivých hříchů.
Zajímá vás, jak může na talíři vypadat smilstvo? Jak chutná hněv a co vám naservírují, když dojde na hřích násilí? Tak honem do Tritonu. Popravdě – tak promyšlené a k dokonalosti dotažené menu v Praze už dlouho nebylo.
ČTĚTE DÁLE: Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma.
Dejme teď slovo talentovanému šéfkuchaři, který si tuhle báječnou hru s hosty vymyslel a přichystal. „Tuk, který se rozpouští na jazyku, smyslnost bez hranic, jež se dusí ve vlastní touze.“ Takový popis má pro hřích obžerství. A jak popisuje zmíněný hněv? „Pikantní, jenž pálí jako výkřik!“ A co zrada? „Led, který netaje, sladkost, jež klame jazyk! Čepel ukrytá v něžnosti.“ Nebojte se! Na talíři bude pořád jenom jídlo. Ale stejně vás tu čeká nezapomenutelný zážitek.
Jak jsme už uvedli, tohle menu je velká hra, takže hosté do poslední chvíle netuší, jaká jídla se v hostině o devíti chodech objeví. A nebudeme to prozrazovat ani my, jen snad s tou výjimkou, že šéfkuchař Tritonu pracuje se svými oblíbenými surovinami, jako jsou čerstvé ryby, foie gras či holub. Ale nic známého nečekejte, neboť šéfkuchař často klame tělem, takže když přijde na řadu kaviár na ledu zdobený zlatem, brzy poznáte, že je všechno úplně jinak.
A ještě jedna unikátní věc. Protože ženské a mužské emoce jsou odlišné, liší se také povaha některých hříchů. I na to myslel šéfkuchař Tritonu Tomáš Kohút při promýšlení menu. Ve třech případech připravil pro pány a dámy odlišné pokrmy. Takže hosté přicházející v páru mohou porovnat různé podoby obžerství, hněvu a násilí. A když už jsme u těch párů, someliéři restaurace připravili vzorné vinné párování, které celý kulinární zážitek umocňuje na druhou. Suma sumárum: čeká vás skvostný zážitek. Nenechte si ho ujít.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dvě tváře nočního Vřídla. Od noblesy Becher’s Baru ke smyslnému Splendidu