Kazma o svém filmu: Cítím se jako Tom Cruise. Promluvil i o smrti, která zasáhla natáčení

Kamil „Kazma“ Bartošek mluví o svém novém filmu v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

Kamil Bartošek mluví o svém novém filmu

Kamil „Kazma“ Bartošek se po úterní předpremiéře filmu ONEMANSHOW: The Movie nezastavil. „Spal jsem jen hodinu,“ přiznal v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Promluvil i o tragédii, která natáčení snímku zasáhla – smrti jednoho z výkonných producentů. Podle Kazmy se dotkla celého štábu, a tak se rozhodl část výdělku darovat jeho rodině.

Kvůli filmu, který aktuálně míří do kin, si Kazma vyzkoušel pozici herce, režiséra i scenáristy. „Hraní pro mě byla velká výzva. Měl jsem na krku obrovskou zodpovědnost. Nechtěl jsem, aby to celé zkrachovalo na tom, že tam přijdu první natáčecí den a zjistím, že mi to vůbec nejde,“ uvedl Bartošek.

ČTĚTE TAKÉ: Celebrity o Kazmově filmu: Mazec, pecka a husí kůže, svěřili se Perkausová, Vémola či Bendig

Svou slabinu v herectví si prý uvědomoval. „Měl jsem tři herecké kouče a tři měsíce jsem pravidelně chodil na herecké kurzy – na čtyři hodiny denně –, abych se to trochu naučil,“ svěřil se. Z konečného výsledku má prý radost. „Myslím si, že tam působím jako Tom Cruise. Cítím, že herecky je to hodně dobré, očekávám i nabídky ze zahraničí,“ doplnil s úsměvem.

Natáčení filmového snímku zasáhla i smutná událost. „Zemřel náš kamarád a člen výkonné produkce Kuba James Janovec. Nikdo neví, co se stalo, a případ je stále předmětem vyšetřování,“ popsal Bartošek. Dodal, že muž byl nalezen utonulý v řece. „Byl to pro nás strašný moment. Nechal tady po sobě malého syna a my jsme se rozhodli, že část výdělků z filmu půjde jeho rodině, respektive malému klukovi,“ sdělil Kazma.

Tajemný monument a přesah do reality

Jedním z hlavních lákadel má podle Bartoška být přesah snímku do reality, čímž by se měl lišit od ostatních. „Každý, kdo přijde do kina, něco obdrží a přesně se dozví, co má dělat,“ uvedl tajemně a dodal, že se zmiňovaným přesahem má souviset nedávno vzniklý betonový monument u Lysé nad Labem. „Už včera (ve středu, pozn. red.) byl před ním malý Woodstock a dnes to bude pokračovat. Očekávám, že se z něj stane poutní místo,“ popsal Kazma.

Na sloupu, který tvoří betonový monument, je umístěn číselník. „Ten odpočítává konec hry, a jakmile se na něm objeví nula, tak vše skončí,“ vysvětlil Kazma s tím, že do té doby mají lidé čas hrát. „Ti, kteří se zapojili do hledání zakopaného auta s milionem korun v kufru, by měli do kina určitě přijít, aby se dozvěděli, jak to celé bylo,“ naznačil Bartošek jeden z motivů snímku.

Po VIP premiéře a nadšených ohlasech celebrit přichází film ve čtvrtek i do vyprodaných kinosálů. Neobejde se však bez speciálních opatření. V každém sále bude přítomna ochranka kina vybavená termovizí, což je něco, co se u českých titulů nevidí často. Všechny projekce jsou opatřeny bezpečnostním klíčem, který film odemkne pouze po dobu promítání. A celý snímek je navíc opatřen nejmodernější trackovací technologií zabezpečující nejvyšší ochranu filmového díla před pořizováním pirátských nahrávek. Toto unikátní opatření zajišťuje, že prakticky nebude možné jej ukrást.

V případě, že by se o to kdokoliv pokusil, může počítat s trestním stíháním a pokutou v řádu desítek milionů korun. Přísná bezpečnostní opatření mají zřejmě opodstatněný důvod. Podle tvůrců se totiž nejedná pouze o film, ale o světově unikátní dílo, které má mít vůbec poprvé v historii kinematografie přesah do reality.

Tagy:
smrt film Tom Cruise Kazma Kazmitch ONEMANSHOW: The Movie StandaShow