Detaily tragédie, při níž zemřela matka s dítětem: Koho policie viní z nehody u Varů?

Tragickou nedělní dopravní nehodu na Karlovarsku podle policistů mohl způsobit třiačtyřicetiletý řidič Citroenu. Ten totiž nepřizpůsobil svou rychlost mokré silnici a dostal smyk. Po srážce s protijedoucím autem zemřeli jeho spolujezdci – dvaačtyřicetiletá žena a její syn. Jak k nehodě přesně došlo?

Bylo krátce po desáté hodině dopolední. Na silnici byl provoz plynulý, až do té doby, než došlo k osudnému okamžiku. „Třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Citroen, jedoucí ve směru z Karlových Varů na Prahu, zřejmě při projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokrému stavu pozemní komunikace a dostal s vozidlem smyk,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Auto se následně mělo začít otáčet kolem své osy, vjet do protisměru a narazit bokem do právě projíždějícího automobilu značky Audi. „Při dopravní nehodě bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem dvaačtyřicetiletá žena a nezletilý chlapec, spolujezdci z osobního automobilu značky Citroen,“ uvedl dále Kopřiva. Podle dřívějšího vyjádření záchranářů při srážce zemřela matka a její dítě.

Vážná zranění utrpěl i třiačtyřicetiletý řidič Citroenu, stejně tak i dvaatřicetiletá spolujezdkyně z Audi. Oba byli letecky transportováni do nemocnice v Plzni.

„Devětadvacetiletý řidič automobilu značky Audi, který se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, a která vyšla s negativním výsledkem, byl se svým zraněním převezen do nemocnice v Karlových Varech,“ dodal Kopřiva.

Podle policistů pak u řidiče automobilu značky Citroen nebyla dechová zkouška provedena, a to vzhledem k jeho zraněním. Byl proto vyžádán odběr krve v nemocnici. „Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ uzavřel mluvčí.

Tagy: